Nije tajna da je kralj Charles III odrastao uz hladnu majku Elizabetu II i oca princa Philipa koji ga je dugi niz godina zadirkivao i zlostavljao. Sam Charles više je puta rekao kako mu djetinjstvo nije bilo sretno i da se nije osjećao voljeno, a dio djetinjstva proveo je čak i u internatu – daleko od obitelji.

Kralj Charles III. bio je u braku s princezom Dianom
Profimedia 

Nekoć sramežljivi princ Charles bio je povučeno, senzibilno dijete koje je zanimala gluma, što nikako nije nailazilo na odobravanje njegova oca princa Philipa. Naime, Philip je bio vojnik i dio britanske mornarice, a želio je da mu prvi sin i nasljednik bude jednako 'velik muškarac' kakav je i on bio.

Kraljica Elizabeta II. i princ Philip bili su u braku 73 godine
Profimedia 

Na njegovu nesreću, Charlesa je više zanimala umjetnost pa su ga kao dječaka poslali u internat da očvrsne. Roditelje jedva da je viđao, a kad bi i bio kod kuće njegova majka kraljica nije imala mnogo vremena da mu se posveti.

Kraljica Elizabeta II. i princ Philip bili su u braku 73 godine
Profimedia 

Zbog svega toga Charles je odrastao u emotivno hladnom okruženju i nije se osjećao povezan sa svojom obitelji – osim s jednom osobom. Naime, jedina njegova podrška dok je bio dječak bila je njegova baka, Kraljica Majka.

Kraljica Majka i kralj Charles III bili su jako povezani
Keystone Press Agency / Zuma Press / Profimedia 

Majka Elizabete II bila je jedina koja je Charlesa voljela, skrbila o njemu i provodila vrijeme s njim dok je bio dječak. Prema izvorima kraljevskih biografa, Kraljica Majka je nakon smrti supruga, oca kraljice Elizabete II, izgubila svoju svrhu te je bila usamljena – sve do rođenja malenog Charlesa.

Kraljica Majka i kralj Charles III bili su jako povezani
Keystone Archives / Heritage Images / Profimedia 

Uloga bake jako joj se svidjela te je uživala provodeći vrijeme s dječakom. Učila ga je igrati se, govoriti i provodila je vrijeme s njim dok je učio jahati pa je ona zapravo bila prva prava ljubav koju je u svom životu osjetio.

Kraljica Majka i kralj Charles III bili su jako povezani
Shutterstock Editorial / Profimedia 

Podsjetimo, Kraljica Majka preminula je 2002. u dobi od 101 godine, a Charles je njezinu smrt teško podnio.