On je gradonačelnik Splita, a ona saborska zastupnica. Ivica i Marijana Puljak dokaz su da politika i ljubav može ići zajedno. U braku su od 1995., a upoznali su se na prvoj godini fakulteta.


U intervjuu za Story prošle godine oboje su priznali kako dosad nisu imali nijednu ozbiljniju svađu ni krizu u braku. Splitski gradonačelnik otkrio nam je kako njeguje brak.

Rekao bih da imamo nekoliko osnovnih principa po kojima se vodimo. To su sloboda, poštovanje, povjerenje i ljubav. Zbog odvojenog života nismo ni previše bili zajedno pa i to pridonosi odnosu, ne stignemo se ni posvađati. Kada malo bolje promislim, Marijana i ja se nikada nismo ozbiljno posvađali’, rekao je kroz smijeh.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

Supružnici imaju troje djece, a Ivica nam je otkrio koliko mu je izazovno usklađivanje privatnog i poslovnog života.

Teško je to zato što gotovo neprestano radim, a tako je bilo od samog početka, otkad znam za sebe. Radim puno, kao i moja supruga Marijana. Olakotna okolnost za cijelu obitelj jest to što smo zajedno u politici, a dio poslova obavljamo zajedno. Naša su djeca odrasla. Najstarija kći Ema ima 26 godina i živi u Francuskoj, blizu Ženeve. Magistrirala je na FER-u, smjer računarstvo i potom upisala doktorat u Barceloni, koji sada radi u Ženevi. Sin Toma ima 22 godine, živi u Zagrebu i studira također na FER-u, smjer računarstvo. Najmlađa kći, 17-godišnja Iva sada je završila drugi razred srednje škole MIOC’, ispričao je.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Facebook 

U razgovoru nam se tada pridružila i Marijana Puljak koja je također progovorila o djeci.

Naravno da se brinem za djecu, ali nisam im stalno za vratom. Važno nam je znati da je sve u redu s njima, a čujemo se po potrebi. U današnje doba videopoziva na raznim kanalima, mobitelima, laptopima i kad smo daleko, čini se kao da smo svi blizu. Jer kad god trebamo jedni druge, vrlo brzo se čujemo i vidimo. Naša su djeca zaista samostalna, izrasli su u vrijedne mlade ljude i, ako nisam dosad dovoljno naglasila, jako smo ponosni na njih’, poručila je.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

Ivica je dodao kako je njegova supruga uvijek bila stroži roditelj.

Marijana je stroža od mene. Moj autoritet kod djece je praktički nula, zato što bih uvijek prijetio kaznama, ali nikad se ne bi obistinile’, rekao je.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Facebook 

Marijana nam je otkrila što njezina djeca i suprug najviše vole jesti.

Svi su ovisnici o manistri ili tjestenini. Mogu je jesti na stotinu načina. Osim toga, volim kuhati uvijek nešto novo, otvoriti neku kuharicu na novoj stranici ili naći neki recept online i pokušati to pripremiti. Oni podržavaju te eksperimente. Bilo je nekih jela koja sam pripremila samo jednom i bila su izvrsna, ali nisam nikad više ponovila jer nisam stigla’, ispričala je.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
MILAN SABIC/PIXSELL 

Nekoliko je puta u medijima osvanula vijest da je zapravo Marijana zaslužna za to što je njezin suprug gradonačelnik, no takva nagađanja su neistina zato što su oboje zajedno krenuli u politiku.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

‘Mogu reći da smo se zajedno ‘uvalili’ u sve to. Kada smo se doselili u ovaj stan, a to je bilo kada je Toma imao tri godine, a Ema krenula u prvi razred, tada u našem kvartu nije postojala osnovna škola. No svi su nam govorili kako će se uskoro sagraditi škola, odnosno uvijek je to bilo - sljedeće godine. Točno se sjećam datuma 17. rujna 2008. kada smo organizirali konferenciju za novinare i održali prezentaciju o novoj školi. Sugerirali smo gdje se može izgraditi škola, zajedno sa susjedima organizirali smo prosvjede i činili sve da se misao o školi obistini. Tako da mogu reći da smo se zajedno počeli baviti politikom. Moj suprug je u to vrijeme dosta putovao pa sam onda ja bila istaknutija te se zalagala za boljitak naše zajednice. Godine 2010. izašli smo sa susjedima na izbore za gradske kotare i tada sam postala predsjednica našeg kotara Žnjan. Eto, škola je izgrađena tek 2017. godine. Trebalo je proći devet godina od prvog prosvjeda do realizacije. Da smo se preselili u kvart koji je imao školu, možda do svega ovog, odnosno do naše političke karijere ne bi ni došlo’ objasnila je Marijana i za kraj otkrila što je njezina najveća istinska sreća.

Kad je cijela obitelj na okupu, svi zdravi i zadovoljni te se smijemo dok kartamo remi’, zaključila je.