Monica Lewinsky, koja dans slavi 50. rođendan,sigurno je pri vrhu liste najpoznatijih ljubavnica, što si je osigurala aferom s Billom Clintonom (76). Bivši američki predsjednik sredinom 90-ih nije odolio tada 22-godišnjoj pripravnici i imali su intimne odnose u Bijeloj kući.

Monica Lewinsky bila je ljubavnica Billa Clintona
Profimedia 

Monica se nedavno, nakon dugo vremena, pojavila u javnosti. Stigla je na premijeru filma ‘What's Love Got to Do with It?’ u Londonu. Zablistala je u crnoj odjevnoj kombinaciji, a pažnju je privukla njezina linija koju je dovela do savršenstva. Neki smatraju da sada izgleda bolje nego u vrijeme najvećeg političkog skandala.

Monica Lewinsky bila je ljubavnica Billa Clintona
Profimedia 

Podsjetimo, njezinu aferu s Clintonom otkrila je bivša američka službenica Linda Tripp. Linda je bila i 'krivac' što je javnost saznala za čuvenu 'plavu haljinu' na kojoj su pronađeni tragovi predsjednikovog sjemena, glavni dokaz afere.

Monica Lewinsky bila je ljubavnica Billa Clintona
Profimedia 

Skandal koji je izbio doveo je do saslušanja 1998. o opozivu Billa Clintona koji je najprije negirao sve, a onda je priznao i ispričao se javnosti i svojoj obitelji. Njegova izvanbračna afera potresla je cijeli svijet, a supruga Hillary Clinton oprostila mu je nevjeru i danas su još uvijek u braku.

Nakon skandala život Monice Lewinsky bio je sve, samo ne lagan. Zapala je u dugove pa je morala iskorištavati svoju slavu ljubavnice kako bi imala od čega živjeti, a svojedobno je otkrila da se pokušala ubiti. 

Monica Lewinsky bila je ljubavnica Billa Clintona
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

No obitelj joj je pomogla da izađe iz teškog razdoblja i nastavila je nakon svega školovanje u Londonu gdje je 2006. diplomirala socijalnu psihologiju.

Također, postala je borac za ljudska prava i sudjeluje u radu brojnih organizacija koje štite ljude od verbalnog i psihičkog nasilja.