U tijeku je komemoracija za Miroslava Ćiru Blaževića u Lisinskom. Tamo su stigle brojne poznate 'face', uključujući i domaće političare te bivše političare. Kamere su tako snimile predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Andrej Plenković, Gordan Jandroković i Zoran Milanović na komemoraciji za Ćiru Blaževića
Robert Anić/PIXSELL 

Zanimljivo je kako su sva trojica sjedila jedan pored drugog, a Gordan Jandroković se još jednom našao između ‘dvije vatre’. Tako je bilo i na otvaranju Pelješkog mosta kada su on i supruga Sonja sjedili između Plenkovića i Milanovića.

Zoran Milanović i Gordan Jandroković su rodbinski povezani
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Poznato je da su se premijer i predsjednik redovito častili uvredama pa je Milanović jednom prilikom Plenkovića nazvao plamenim jazavcem, a Plenković njega šmrkavcem. A nisu se štedjeli ni Jandroković i Milanović. 'Njonjo', 'vrhovni lažljivac', 'ulični huligan', 'nesposoban skorojević', samo su neki od naziva koje smo mogli čuti u televizijskim i javnim prepucavanjima.

Zoran Milanović i Gordan Jandroković su rodbinski povezani
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Iako su trenutačno na 'ratnoj nozi', Milanović i Jandroković nekad su zajedno radili u Ministarstvu vanjskih poslova, a osim karijerne povezanosti, njih vežu i obiteljske linije.

Naime, Jandrokovićeva supruga, liječnica Sonja Jandroković, kći je Milanovićeva ujaka, odnosno predsjednikova sestrična. Slijedom toga, Milanović je Jandrokoviću bio i na vjenčanju, iako je predsjednik Sabora jednom rekao da obiteljska okupljanja s te strane i nisu pretjerano česta.