Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi ima razloga za slavlje. Talijanski sud ga je oslobodio optužbi za podmićivanje svjedoka u slučaju maloljetničke prostitucije koji je više od desetljeća pratio tog konzervativnog političara.

Silvio Berlusconi je bivši talijanski premijer
Profimedia 

Berlusconi je optužen da je potplatio 24 osobe, većinom mlade goste na njegovim ‘Bunga Bunga’ zabavama, kako bi lažno svjedočili u prethodnom suđenju gdje je bio optužen za plaćanje seksa 17-godišnjoj marokanskoj plesačici Ruby u noćnom klubu.

U sudnicu su jučer stigle i djevojke s ‘Bunga Bunga tuluma‘, a pažnju je privukla glavna akterica Karima El Mahroug, poznatija pod umjetničkim imenom Ruby Rubacuori (Ruby Srcolomka).

Ruby Rubacuori na suđenju Silviju Berlusconiju
Profimedia 

Podsjetimo, Berlusconi je bio optužen da je u razdoblju između veljače i svibnja 2010. platio seksualne usluge Marokanki Karimi El Mahroug, tada još maloljetnoj. Ona se predstavljala kao Ruby, unuka tadašnjega egipatskog diktatora Husnija Mubaraka.

Plaćeni seks s maloljetnom osobom u Italiji je djelo kažnjivo do 15 godina zatvora. Berlusconi je suđen i zato što je, po optužbi, koristio politički pritisak da Ruby bude puštena iz pritvora jer je bila osumnjičena za krađu i nemanje osobne isprave. Ona je pak nijekala spolni odnos s Berlusconijem.

Ruby Rubacuori na suđenju Silviju Berlusconiju
Profimedia 

Inače, optužbi je oslobođeno i ostalih 28 optuženika u istom slučaju. Tužitelji su za Berlusconija tražili šestogodišnju zatvorsku kaznu. Skandal oko 'Bunga Bunga zabava' pridonio je njegovom padu s mjesta premijera 2011., što je predstavljalo kraj njegove četvrte vlade.

Silvio Berlusconi je bivši talijanski premijer
Profimedia 

Na kraju je oslobođen u prvom slučaju, a žalbeni sud je presudio da, iako je platio tinejdžerici za seks, nije bilo dokaza da je znao da je maloljetna. Ponovno se našao na optuženičkoj klupi nakon što je optužen za podmićivanje svjedoka.