Saborski zastupnik Marin Miletić poznat je po tome da na društvenim mrežama komentira aktualnosti i dijeli svoje stavove na određene teme, a sad se osvrnuo na potres koji je jutros pogodio Krk, a osjetio se diljem Hrvatske.

‘Što nam poručuju potresi? Javljaju mi moji Riječani - jak potres. Osjetio se i na Rabu, cijelo područje Rijeke, okolice... Kastav... Prvo, daj Bog da su svi dobro. Magnituda potresa iznosila je 4.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatskog primorja, izvijestila je Seizmološka služba RH. Ne spadam među one zarobljene u labirintu straha koji u katastrofama prirode vide znakove nekih apokaliptičnih vremena. Sjetimo se Isusa koji svoje učenike upozorava da oni stradali od rušenja jedne kule nisu ništa manje grešni od njegovih učenika (usp. Lk, 13, 1-9). Priroda je isto nesavršena. Ima svojih mana i rana. Ljudskim djelovanjem je dodatno uneređena’, napisao je i dodao:


‘Čovjek se prema stvorenom svijetu ponaša sebično, misli samo na sebe u trenutnom vremenu. Čovjek današnjice ne razmišlja kakav će ovaj svijet ostaviti svojoj djeci i djeci svoje djece. A sebičnost uvijek vodi u destrukciju. Čovjek koji misli samo na sebe ne može donijeti dobro - nikome. Niti prirodi niti čovjeku. A što se tiče posljednjih vremena. Svatko od nas živi svoje posljednje vrijeme. Naime, ne postoji niti jedno drugo vrijeme koje bih ja živio nego ovo vrijeme u kojem jesam. I to je zato moje posljednje vrijeme u ovoj dimenziji postojanja. Pa preporučam svakome da dobro živimo to naše vrijeme. Provedite ga u dobru i ljubavi. Opraštajte svima. Imajte mir u srcu’.

Marin Miletić je saborski zastupnik
Patrik Macek/PIXSELL 

Pratitelji na društvenoj mreži su se složili s njim. Inače, Miletić je ranije komentirao potrese u Turskoj i Siriji.

Kada čovjek gleda ovaj užas u Turskoj, Siriji... razoran potres i tolika stradanja... ostaneš bez riječi. smiluj se Gospodine ovome svijetu. Iskrena sućut obiteljima stradalih’, napisao je tada.