Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, jedna je od onih političarki koja gotovo nikad ne govori o svom privatnom životu pa mnogi ne znaju tko je njezin suprug niti kako izgleda.

Naime, on je Goran Brnjac i imaju dvoje djece. Nije poznato koliko dugo su u braku, no zato su ih naše kamere 'ulovile' na zagrebačkoj špici krajem prošle godine. Oboje su nosili tamne odjevne kombinacije te su bili odlično raspoloženi.

Nikolina Brnjac i suprug Goran imaju dvoje djece
Robert Gešpert 

Ministrica se našla u središtu pozornosti 2019. nakon što je bila prijavljena Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa jer nije u imovinskoj kartici prijavila gliser koji je bio u vlasništvu njezinog supruga, objavio je Jutarnji list.

Riječ je o gliseru Jeanneau Leader 805, motora snage 220 konjskih snaga, proizvedenom 2000. godine. Kako je u imovinskoj kartici navela da njezin suprug posjeduje brod Damor 700 iz 2008. vrijedan 260.000 kuna, Nikolinu Brnjac pitali su novinari Jutarnjeg lista znači li to da sad njezin suprug posjeduje dva broda, odnosno zašto u imovinskoj kartici nije naveden gliser Jeanneau Leader 805.

Nikolina Brnjac i suprug Goran imaju dvoje djece
Matko Begovic/PIXSELL 

Riječ je o mojoj pogreški. Moj suprug nema dva broda. Brod koji je naveden u imovinskoj kartici (Damor 700) lani je prodan i za isti iznos, za 260.000 kuna kupljen je gliser (Jeanneau Leader 805) koji nije naveden u kartici. Ispričavam se, jednostavno sam zaboravila zamjenu broda navesti u kartici. Iz računa o kupoprodaji lako se može provjeriti da je riječ o brodovima identične vrijednosti. Odmah ću poslati obrazloženje Povjerenstvu, sa svim računima’, ispričala je početkom 2019. za Jutarnji list.

Nikolina Brnjac i suprug Goran imaju dvoje djece
Robert Gašpert 

Novinari su tijekom razgovora s njom tada otkrili još jedan netočan podatak u njezinoj imovinskoj kartici. Navela je da njezin suprug posjeduje automobil Lancia Y iz 2012. vrijedan 50.000 kuna.

I to je u kartici? Pardon, taj automobil više nemamo. On je prodan. Trenutačno nemamo ni ja ni suprug auto u vlasništvu. Suprug vozi službeno vozilo svoje tvrtke’, rekla je za Jutarnji list.