Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar već danima na društvenim mrežama proziva zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, a čak mu je nekoliko puta upao na presicu. Naziva ga ‘Senfom’, što je Tomaševićev nadimak iz djetinjstva, a sad mu je opet posvetio nekoliko objava.

Ivan Pernar je bivši saborski zastupnik
Borna Filic/PIXSELL 

Senf, sad sam u 11-ici razgovarao s majkom 6-ero djece. Teško je opisati emocije koje ona osjeća prema tebi, najadekvatnija bi bila gađenje. To kako si lagao da im nećeš oduzeti postojeća prava, a onda kako govoriš da to nisi rekao je ušlo duboko u njenu svijest. Mnoge si prevario i slagao, bicikl si odbacio istom brzinom kojom si i zasjeo u fotelju, ali vjeruj mi, Bog kažnjava ohole, i uzdiže ponizne. Čovjek kad izgubi čast i obraz više nema što za izgubiti. Umjesto da uvidiš svoje zablude, ti si još bahatiji, krenuo si putem faraona, takva će ti biti i sudbina’, napisao je.

Prije toga je otkrio zašto pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nije upadao na presice.

‘Pitaju me Senfovi miševi zašto Bandiću nisam uljetao na presice. Dat ću javan odgovor: Tada još nisam bio u Saboru i prolazio sam trgom bana Jelačića, Bandić je tamo stajao okružen hrpom novinara i ja sam mu uletio s konkretnim pitanjem: Zašto ste mi poslali dvije ovrhe za dva neplaćena računa za vodu, umjesto da ste oba računa objedinili pod jednu ovrhu i tako prepolovili trošak ovrhe? Pazite odgovora Bandićevog: Umjesto da mi kaže, vi ste provokator sa Cvjetnog koji je prosvjedovao skupa s Tomaševićem protiv mene, ili - vi ste kvazi političar jer sam se u vijeću gradske četvrti borio protiv njegovih drugova, on meni odgovara PRED KAMERAMA: Žao mi je zbog toga, ovdje je moja kolegica, molim vas, javite se njoj, dat će vam vizitku, sutra joj se javite i problem će biti riješen’, napisao je i dodao:

Znači konkretno pitanje moje on nije doživio kao provokaciju, niti mi je rekao da je to presica za medije i da građani na njoj nemaju što raditi. S poštovanjem i bez omalovažavanja mi je dao odgovor ispred svih tih kamera. Zbunio me totalno svojim pristupom, čak sam mu se i zahvalio. Mediji možda i danas imaju snimku te interakcije. Također, Bandić kakav god da je bio, hodao je među građanima i SVATKO mu je mogao prići i reći mu što god je htio - I LJUDI SU TO ČINILI. Družio se s ljudima, za razliku od Tomaševića čije socijalne vještine su po mom sudu ravne nuli’.