Princ Abdul Mateen od Bruneja, sin najbogatijeg, ali i najskandaloznijeg sultana na svijetu Hassanala Bolkiaha, slovio je za neženju o kojem su maštale žene diljem svijeta.

Princ Abdul Mateen od Bruneja ženi se početkom iduće godine
Rungroj YONGRIT / AFP / Profimedia 

No njegov ljubavni status će se početkom iduće godine promijeniti. Njegovom razuzdanom životu stala je na put prijateljica iz djetinjstva, koju će u siječnju 2024. odvesti pred oltar.

Tko je princ Abdul Mateen?

Rođen je 10. kolovoza 1991. i ima 32 godine. Plijeni pažnju gdje god se pojavi, a na društvenim mrežama nerijetko objavljuje izazovne fotografije.

Završio je međunarodnu politiku na King's College u Londonu, u vojnim snagama je pilot helikoptera. Također, aktivan je sportaš koji igra polo u reprezentaciji Bruneja, a bavi se i skijanjem, padobranstvom, ronjenjem na dah te igra golf.

Princ Abdul Mateen od Bruneja sin je sultana Hassanala Bolkiaha
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Na Instagramu se redovito hvali svojim luksuznim životom, hobijima i strastima, među kojima je skupljanje tigrova i drugih divljih životinja.

Ovaj zgodni princ deseto je dijete sultana Hassanala Bolkiaha i peti u redu za nasljedstvo.

Tko je njegova buduća supruga?

Izabranica ovog princa je Anisha Rosnah binti Adam, njegova poznanica iz djetinjstva i unuka jednog od savjetnika sultana od Bruneja.

Prema pisanju stranih medija, ova moćna ljepotica je vrlo sposobna poslovna žena. Vlasnica je kompanije za proizvodnju svile, a posjeduje i turističku agenciju.

Princ Abdul Mateen od Bruneja ženi se početkom iduće godine
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Njezin brat je blizak prijatelj od princa. Vijest o njihovoj vezi nije novost, jer se Anisha već pojavljivala u pratnji princa na vjenčanjima njegovih sestara.

Princ Abdul Mateen od Bruneja sin je sultana Hassanala Bolkiaha
Mast IRHAM / AFP / Profimedia 

Kraljevska svadba, kako je uobičajeno kad sultan od Bruneja ženi nekog od svojih potomaka, trajat će deset dana, a svečanost počinje 7. siječnja. Islamska ceremonija održat se 11. 1., a civilno vjenčanje 14. siječnja, nakon čega slijedi svečani banket.