Nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričićzabranio koncert koji je trebao biti održan 25. ožujka u pulskom Domu sportova jer nije zadovoljan vrstom glazbe koja se trebala tamo svirati, priča je dobila svoj epilog. Naime, oglasio se Mario Cindori, direktor projekta Hiljadarka koji je organizirao koncert.

Poštovani, temeljem Vaših mnogobrojnih poziva jer nam od jučer telefoni ne prestaju zvoniti, u razgovoru s odvjetnikom, gospodinom Srđanom Simićem, odlučili smo javno poslati priopćenje i objasniti kronologiju slučaja. Ujedno izražavamo neizmjerno žaljenje što jedna vesela i tradicionalna zabavna, estradna priča mora dobiti ovakav epilog, no radi istinitog informiranja javnosti, ne pada nam napamet išta skrivati. Zabavni projekt 'Hiljadarka' u listopadu prošle godine potpisao je ugovor i zakupio sportsku dvoranu u Puli za koncert splitskog, hrvatskog pjevača Duška Kuliša i njegove prijatelje pod nazivom "Duško Kuliš & gosti". Napravili smo sve potrebne pripreme, platili dvoranu po ugovoru, potpisali ugovore s izvođačima, zatražili radne dozvole za goste strance i krenuli u reklamu; sve na isti način kako već godinama radimo po cijeloj Hrvatskoj. Na dan kad smo Pulu oblijepili plakatima, oko 21 sat navečer, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško i rekao da je upravo dobio poziv od bijesnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, "srpska smeća" u svom gradu. Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu vjerovati što slušam i da molim da me odmah spoji s gradonačelnikom kako bismo riješili eventualne nesporazume’, napisao je u priopćenju za medije i dodao:

Filip Zoričić je gradonačelnik Pule
Srecko Niketic/PIXSELL 

Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam osobno gradonačelnika na mobitel. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, no on je urlao na mene na telefon, vikao i meni "da ne želi srpska smeća u svom gradu". Pokušao sam mu objasniti da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pjevač, Dalmatinac, Splićanin, no kad mi je u jednom trenutku počeo "je*ati srpsku mater" prekinuo sam ja telefonski razgovor ne želeći uopće na taj način komunicirati jer takav prostački način razgovora doista je ispod svakog nivoa. Cijeli taj razgovor slušale su 4 osobe na speakerphone koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvjedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš odvjetnik Srđan Simić iz Pule. Koristim ovu priliku da se još jednom u ime cijelog tima Hiljadarke ispričam našoj vjernoj publici koja je kupila kartu jer u ovakvoj atmosferi i pod ovakvim linčom, koncert nažalost ne možemo održati. Izražavam veliko i iskreno žaljenje svim građanima Pule koji su nakon jednog problematičnog, poročnog gradonačelnika, sad dobili još goreg gradonačelnika, čovjeka koji iz nama nepoznatog razloga mrzi Srbe i čak Hrvate optužuje da su "srpska smeća"’.

Inače, na koncertu su trebali pjevati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. Podsjetimo, gradonačelnik Pule ranije se oglasio za Glas Istre.

Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati i da mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj nismo znali na vrijeme, niti resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade niti ja, inače bih odluku donio ranije’, rekao je i dodao:

Filip Zoričić je gradonačelnik Pule
Srecko Niketic/PIXSELL 

Vijest je došla do mene u trenutku kada se u INK obilježava 75 godina KUD-a Lino Mariani i sjećanje na Nella Milottija, događaj koji je pokazao na koji način moramo čuvati građanski duh grada, europsku i mediteransku Pulu. Moja je dužnost biti otvoren prema svima, a u javnom prostoru, dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule, sa svim njezinim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima. Pula je trenutno europski hotspot za koncerte. Ljeto u Areni donosi izvođače najvišeg svjetskog ranga - Robbie Williams, Imagine Dragons, Eros Ramazzotti, Florence and the Machine... Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je reći. Smatram da imamo pravo biti selektivni kada odlučujemo koji će izvođači nastupati u gradskim prostorima’.