Hrvatski premijer Andrej Plenković (52), kao i većina političara, ne priča mnogo o svom privatnom životu. No poznato je da je od 2014. u braku s devet godina mlađom pravnicom, Dubrovkinjom Anom Maslać.

Andrej Plenković i Ana Maslać u braku su od 2014.
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Supružnici imaju kćer Milu i sinove Marija te Ivana. Mnogima je zanimljivo kako se Ana rijetko pojavljuje u javnosti pa dio javnosti ni ne zna ni kako izgleda premijerova supruga.

Plenković ne pokazuje često ni djecu pa je u studenom prošle godine privukao pažnju kada je sina Marija odveo na košarkašku utakmicu između Hrvatske i Poljske.

Andrej Plenković sa sinom na košarkaškoj utakmici
MARKO LUKUNIC/PIXSELL 

'Sa suprugom sam se upoznao preko zajedničkih prijatelja', rekao je premijer kratko 2015. za Express.

Kako se saznalo, Ana je bila voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale te su se ona i Andrej upoznali u Hrvatskom saboru.

Andrej Plenković i Ana Maslać u braku su od 2014.
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Vjenčali su se početkom listopada 2014. te su dva mjeseca kasnije, 19. prosinca, dobili sina Marija. Dali su mu ime po premijerovom ocu, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.

U veljači 2017. supružnici su dobili kćer Milu, dok im je u ožujku prošle godine stigao sin Ivan. Premijerova supruga dosad je odradila nekoliko službenih pojavljivanja. Plenković i Ana su 2017. s djecom bili na audijenciji kod pape Franje u Vatikanu.

Andrej Plenković i Ana Maslać u braku su od 2014.
©VATICAN POOL 

Supružnici su u travnju 2019. dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci kinesku delegaciju predvođenu premijerom Lijem Keqiangom. Osim toga, Ana je obišla Nacionalni park Plitvička jezera sa suprugom kineskog premijera.