Književnica Vedrana Rudan gostovala je na Prazniku mimoze u Herceg Novom u Crnoj Gori, a publiku je potaknula na smijeh i interakciju, govoreći o životu, djeci, muško-ženskim odnosima i drugim temama, piše Cafe del Montenegro.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
Goran Kovacic/PIXSELL 

Na samom početku pozvala je publiku da zajedno s njom otvore dušu i srce, da iskreno i bez glume podijele svoje priče. Komentirala je činjenicu da se u razgovor uglavnom uključuju žene.

Po meni su žene uvijek hrabrije da podijele svoje priče, a muškarci su tu da šute i da nas mlate’, rekla je.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL 

Na pitanje što je za nju sreća i može li se postići bez materijalne sigurnosti, Rudan je odgovorila:

Muž i ja živimo skupa, ne dijelim ga od sebe iako je Crnogorac. Mislim da je sreća ako ti malo treba, a puno imaš, to nije fraza, to je stvarno. Nama malo treba za sreću: novac, kuća, auto i da nam djeca ne dolaze na vrata’.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL 

Djeca su bezuvjetna ljubav i doživotna robija’, kaže Rudan u svom najnovijem djelu ‘Doživotna robija’, o kojem je po završetku programa nastavila razgovarati s publikom, tijekom potpisivanja knjiga i fotografiranja.

A evo koja je njezina poruka za one koji danas odgajaju djecu.

Vedrana Rudan je poznata hrvatska književnica
YouTube/screenshot 

Neka im dragi Bog pomogne. Nema pravila, nema recepta, nikad nitko nije nikome rekao kako odgojiti djecu, kako od njih napraviti ljude. Nismo mi koji smo ih rodili jedini, postoji društvo, postoji škola, fakulteti, politika, mi smo tu jedan točkić, često najmanje bitan. Velika je stvar imati dijete i još je veća dovesti ga do zrelosti, tko je to prošao zna kakav je to pakao i kakva je to sreća, tko nije ja mu želim svu sreću ovoga svijeta’, poručila je.