Boris Jeljcin bio je prvi predsjednik Ruske Federacije od 1991. do 1999., no danas se njegovo ime provlači po medijima ponajviše zbog njegove unuke, atraktivne Marije Jumaševe.

Njezin privatni život našao se u fokusu javnosti kad su je počeli povezivati s nogometašem Fjodorom Smolovom. Njoj je tada bilo 17 godina, a njemu 29.

Nogometaš Fjodor Smolov i Marija Jumaševa bili su u vezi
Instagram 

Nogometaš moskovskog Dinama izazvao je skandal kad je prvi put objavio njihovu zajedničku fotografiju s plaže jer je ona tad bila maloljetna. Šuškalo se i da ju je već zaprosio te da su morali čekati da Marija napuni 18 godina. Kasnije se pričalo i da su se vjenčali.

Prvih godinu dana veze nisu se pojavljivali javno, niti postavljali zajedničke fotografije, ali su vremenom viđeni kako s njezinim roditeljima odlaze na odmor. Nogometaš je u jednom intervjuu, bez spominjanja Marijinog imena, rekao da njegovoj djevojci ne smeta kada on odlazi u striptiz klubove i da mu čak povremeno pravi društvo.

Tek 2020. njegova agentica potvrdila je da su on i Marija u vezi i da se planiraju vjenčati. Za vrijeme pandemije Fjodor je čak prekršio karantenu u Španjolskoj i avionom je otišao u Rusiju samo da bi vidio Mariju. Međutim, onda je stigla vijest da je veza pukla, a par je izbrisao sve zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Kasnije je, prema pisanju stranih medija, procurio navodni razlog raskida - nogometaš je podržavao agresivnu politiku ruskog predsjednika Vladimira Putina, za razliku od Maše koja je čak i napustila Rusiju jer 'ne može živjeti u agresorskoj zemlji'. Ona redovito poziva na mir u Ukrajini i javno apelira na Putina da zaustavi krvoproliće.

Inače, Marija Maša Jumaševa rođena je i odrasla u Londonu, a majka joj je najmlađa Jeljcinova kći Tatjana, a otac novinar i političar Valentin Jumašev. Tatjana se tijekom 90-ih bavila očevim javnim imidžem, a udavala se tri puta. Mariju je dobila u trećem braku.

Maša je dobila vrhunsko obrazovanje. Tako je od najranijeg djetinjstva učila jezike, a čuvale su je dadilje strankinje.

Trenirala je tenis, balet, jahanje i gimnastiku, a danas je njezina strast fotografija pa čak ima i poseban profil na Instagramu za svoje projekte.

Sa sedam godina, zajedno s roditeljima, dobila je austrijsko državljanstvo. Kada je riječ o njezinom trenutačnom ljubavnom životu, 20-godišnja Maša nastavila je dalje i našla novog dečka koji je, baš kao i Fjodor, stariji od nje.

Na Instagramu je prati više od 18 tisuća fanova s kojima redovito dijeli atraktivne fotografije na kojima pozira u badiću.