Predsjednik Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović u braku su od 1994. i imaju dvoje djece, a evo tko su njihovi sinovi. Mlađi sin Marko (18) našao se u središtu skandala prošle godine zbog afere ‘Daj mi 5’. Naime, Jutarnji list tada je objavio da je njegova majka Sanja Musić Milanović tražila od ravnateljice zagrebačke Klasične gimnazije da mu podigne već zaključene ocjene iz dva predmeta, s 4 na 5, nakon gotovo tjedan dana od završetka škole.

Sanja Musić Milanović je supruga Zorana Milanovića
GORAN STANZL/PIXSELL 

Ona je putem e-maila školi uputila službenu pritužbu na rad profesorice matematike, ustvrdivši da je zaključila ocjenu njezinom sinu, a da nije u potpunosti obradila potrebno gradivo ni poštivala pedagoške standarde.

A nije se samo Marko našao u fokusu javnosti prošle godine, već i njegov stariji brat Ante Jakov (25). Naime, Jutarnji list je u studenom prošle godine napisao da mladić stažira kod SDP-ovog europarlamentarca Predraga Freda Matića u Bruxellesu.

Uzimam stažiste na dva mjeseca kako bi što više mladih ljudi moglo proći kroz taj proces, a prije tjedan dana kod mene je počeo stažirati i stariji sin Zorana Milanovića’, potvrdio je Matić.

Ante Jakov Milanović sin je Zorana Milanovića
Patrik Macek/PIXSELL 

Stažisti koji rade u Uredu europarlamentarca Matića dobivaju mjesečnu naknadu od oko 1.400 eura koja je dostatna da pokriju trošak smještaja u Bruxellesu i da, kako je rekao Matić, imaju za gablec.

Zanimljiva je podudarnost da je Ante Jakov rođen u Bruxellesu jer je tad njegov otac tamo bio diplomat u hrvatskom veleposlanstvu pri NATO-u.

Ante Jakov definitivno izgledom podsjeća na oca, a čini se da je neko vrijeme namjeravao krenuti njegovim stopama pa je nakon završetka Klasične gimnazije u Zagrebu upisao studij prava u Nizozemskoj, no prekinuo je studij i vratio se u Hrvatsku.

Ante Jakov Milanović sin je Zorana Milanovića
STORY ARHIVA 

Neko vrijeme bavio se novinarstvom pa je honorarno radio za Televiziju Jadran, a prema pisanju Novog lista, to mu je bila samo usputna avantura jer se u međuvremenu zaposlio u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu, a onda je stažirao u Bruxellesu.

S druge strane, njegov mlađi brat Marko vodi sportski život i uspješan je hrvač. Prvo je trenirao džudo, a nakon što je 2016. na televiziji vidio olimpijski nastup Bože Starčevića, odlučio je promijeniti sport. Marko se ranije na međunarodnom kadetskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim stilom u Zagrebu okitio zlatom u teškoj kategoriji.

Marko Milanović sin je Zorana Milanovića
Zeljko Hladika/PIXSELL 

'On je izrazito talentiran za hrvanje, ali to nije dovoljno za uspjeh. On ima i takvu 'glavu'. Dođe sat prije treninga i jedan je od zadnjih koji odlazi doma. Još je kadet, ali u klubu i u reprezentaciji je prerastao vršnjake svojim radom. Sad mora početi raditi s juniorima i seniorima', svojedobno je rekao njegov trener Mario Mihalj u razgovoru za Jutarnji list.

Dodao je da je tati Zoranu iznimno drago zbog sinovih uspjeha, kao i svakom roditelju, ali da je Marko skroman dečko i nikako ne voli isticati očevu funkciju. Postoji i jedna zanimljivost. Naime, jednom prilikom je na natjecanju mladi Milanović slomio ruku tijekom borbe i pobijedio.

Ante Jakov Milanović i Marko Milanović sinovi su Zorana Milanovića
Patrik Macek/PIXSELL 

'Došao je nama u kut, požalio se da ga boli. Nismo vidjeli da je ruka pukla, a znali smo da je bolji od suparnika. Rekli smo mu da može pobijediti s jednom rukom. I doslovno je jednom rukom bacio protivnika i završio tušem', rekao je ponosno trener i objasnio kako je odmah nakon išao u bolnicu gdje je ustanovljeno napuknuće obje kosti podlaktice. Nakon što je slomio ruku, trenirao je čak i s gipsom.