Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, dobro je poznat široj populaciji, dok njegovu samozatajnu suprugu Sonju viđamo puno rjeđe. Što se tiče njihove ljubavne priče, par se vjenčao 1994. godine. Sonja, koja je po zanimanju liječnica, oftalmologinja, jednom prilikom je otkrila da su se upoznali u tinejdžerskim danima na ljetovanju.

Gordan i Sonja Jandroković u braku su od 1994.
FILIP HOFER 

Godinama smo ljetovali u Malinskoj na Krku. Uvijek mi je bio zgodan, bio je sportski tip, vrlo dobar rukometaš, samo se zbog fakulteta prestao baviti rukometom. Primijetila sam ga jer je lijepo skakao na glavu u more. Njegova me se vještina odmah dojmila, tako je to s djevojkama od 18, 19 godina. Gordan je uvijek tajanstveno odlazio s mora malo ranije od nas ostalih jer se pripremao za utakmice’, rekla je za Jutarnji list te dodala:

Gordan i Sonja Jandroković
MARKO LUKUNIC/PIXSELL 

Jednom smo na nekom moliću slučajno malo više razgovarali i kroz razgovor se zaljubili... Iznenadilo me što je puno čitao, brdo knjiga. Od prvog trena točno je znao što hoće, znao je to i objasniti. I danas je takav. Oduvijek su ga zanimale politika i društvo. Možda smo i pomislili da će to biti ljetna ljubav, no ljetna ljubav se pretvorila u dugu, kvalitetnu... I troje djece'.

Zajedno su dobili troje djece, sinove Mihaela i Juricu te kćer Klaru koja je završila Pravni fakultet, a javnost ju je mogla vidjeti prije tri godine kad je na parlamentarnim izborima došla podržati oca.

Gordan Jandroković sa suprugom Sonjom i kćeri Klarom
SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL 

Par je privukao mnogo pozornosti tijekom otvaranja Pelješkog mosta, kad su dobili nezahvalnu poziciju svojevrsne ‘tampon zone’ između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Gordan i Sonja Jandroković u braku su od 1994.
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Sudeći po izrazima njihovih lica uhvaćenih na fotografijama, čini se da ni sami nisu bili previše oduševljeni svojim mjestima, no razveselilo ih je fotografiranje uz Rimčevu Neveru gdje su se oboje smješkali i djelovali puno vedrije.

Gordan i Sonja Jandroković u braku su od 1994.
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Prije toga su snimljeni u VIP loži prilikom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, kada su se pridružili Andreju Plenkoviću i njegovoj obitelji.

Gordan i Sonja Jandroković u braku su od 1994.
GRGO JELAVIĆ/PIXSELL 

Sudeći po fotografiji koju su fotografi uspjeli ‘uhvatiti’ na zagrebačkoj špici u prosincu 2021., čini se da modernije komade ipak čuva za privatne izlaske. Tijekom šetnje centrom Zagreba, Sonja Jandroković pozornost je privukla ružičastim kaputom sa smeđim ovratnikom, a tom je prilikom nosila kožne hlače koje su već neko vrijeme totalni hit, a koje je najviše popularizirala Kim Kardashian.

Gordan i Sonja Jandroković u braku su od 1994.
Robert Gašpert 

Budući da ne dijeli često trenutke iz privatnog života, Jandroković je oduševio kad je u studenom prošle godine na Facebooku objavio njihovu zajedničku fotografiju.

Kaže mi sin da ovo ne objavim ‘jer je to selfie nemodernog para’, napisao je tada i dodao emotikone koji plaču od smijeha.


Inače, mnoge je iznenadilo kad se saznalo da je Sonja Jandroković u rodbinskim vezama s političkim rivalom svog supruga, Zoranom Milanovićem, koji im je zbog te povezanosti bio i na vjenčanju. Naime, Sonja je kći Milanovićeva ujaka, odnosno predsjednikova sestrična.