Monica Lewinsky sigurno je pri vrhu liste najpoznatijih ljubavnica, što si je osigurala aferom s Billom Clintonom. Bivši američki predsjednik sredinom 90-ih nije odolio tada 22-godišnjoj pripravnici i imali su intimne odnose u Bijeloj kući.

Monica Lewinsky bila je ljubavnica Billa Clintona
Dan Abbassi / Polaris / Profimedia 

Monica se sad opet našla u fokusu javnosti. Naime, pojavila se u novoj kampanji brenda Reformation iza koje stoji i organizacija vote.org. Cilj je motivirati žene da izađu na predstojeće predsjedničke izbore u Americi i daju svoj glas ‘sa stilom‘. Tu se ne smisli na način odijevanja, nego na odvažnost i stav.

Ref žena je osnažena žena - a osnažena žena koristi svoj glas’, rekla je ona u kampanji "You‘ve Got the Power". U međuvremenu je drastično promijenila izgled, a mnogi se slažu da 50-godišnjakinja nikad bolje nije izgledala.

Podsjetimo, njezinu aferu s Clintonom otkrila je bivša američka službenica Linda Tripp. Linda je bila i 'krivac' što je javnost saznala za čuvenu 'plavu haljinu' na kojoj su pronađeni tragovi predsjednikovog sjemena, glavni dokaz afere.

Skandal koji je izbio doveo je do saslušanja 1998. o opozivu Billa Clintona koji je najprije negirao sve, a onda je priznao i ispričao se javnosti i svojoj obitelji. Njegova izvanbračna afera potresla je cijeli svijet, a supruga Hillary Clinton oprostila mu je nevjeru i danas su još uvijek u braku.

Monica Lewinsky bila je ljubavnica Billa Clintona
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Nakon skandala život Monice Lewinsky bio je sve, samo ne lagan. Zapala je u dugove pa je morala iskorištavati svoju slavu ljubavnice kako bi imala od čega živjeti, a svojedobno je otkrila da se pokušala ubiti.

No obitelj joj je pomogla da izađe iz teškog razdoblja i nastavila je nakon svega školovanje u Londonu gdje je 2006. diplomirala socijalnu psihologiju. Također, postala je borac za ljudska prava i sudjeluje u radu brojnih organizacija koje štite ljude od verbalnog i psihičkog nasilja.