'U SABORU MU JE LAKŠE JER IMA PRAVO DA MI REPLICIRA': Supružnici Raspudić imaju dvoje djece, a njemu je to drugi brak

Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić su najpoznatiji politički par u Hrvatskoj.

EMICA ELVEDJI/PIXSELL

Saborski zastupnici i znanstvenici, Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić, danas su najskladniji bračni par hrvatske političke scene, a njihova ljubavna priča malo koga ostavlja ravnodušnim.

Naime, prije nego što su se javnosti predstavili kao ljubavni par, Raspudić i Selak su bili suradnici na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a surađivali su i u političko-filozofskoj HRT-ovoj emisiji 'Peti dan'.

PIXELL/PATRIK MACEK 

Iako oboje rijetko govore o svom privatnom životu, Marija je u veljači prošle godine za Story.hr otkrila kako je upoznala supruga.

Radili smo na istom fakultetu pa smo se površno znali iz viđenja. Jednom smo se tako slučajno sreli i duže zapričali, a ostalo je legenda’, kazala nam je.

A evo što je rekla je li između njih odmah planula ljubav ili je to došlo s vremenom.

Iz ove perspektive gledano čini se da je plamtjela oduvijek’, poručila je Marija.

EMICA ELVEDJI/PIXSELL 

Na pitanje kako sa suprugom usklađuje bračni život i onaj u saborskim klupama, odgovorila je: ‘U Saboru mu je lakše jer ima pravo da mi replicira’.

Detalji njihovog vjenčanja nisu poznati, no zna da se da imaju dvoje djece. Njihovo prvo zajedničko dijete je kći Danica, a u srpnju prošle godine dobili su sina Iliju. Također, Nino iz prvog braka ima kćer Floru.

Robert Gašpert 

Kada su ušli u Sabor, morali su predati imovinske kartice Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa pa je tako javnost saznala da im svaki mjesec na račune sjeda otprilike 40.000 kuna. Naime, Marijina saborska plaća iznosi oko 16.500 kuna, a Ninu nešto manje od 16 tisuća. Uz to, ona mjesečno zaradi još sedam tisuća kuna kao konzultantica.

Također, naveli su da posjeduju i nekretninu, stan od 115 kvadrata u Zagrebu, vrijedan milijun i pol kuna. Na štednji Selak Raspudić imala je 105 tisuća, a njezin suprug 120 tisuća kuna. Otplaćuju i kredit od pola milijuna kuna dignut 2017. s mjesečnom ratom od 4525 kuna.