PRINCEZI DIANI BILA JE MNOGO DRAŽA OD CAMILLE: Charlesova fatalna ljubavnica umrla je sama i zaboravljena

Camilla nije bila jedina Charlesova ljubavnica. Manje je poznata njegova veza s Dale Tryon.

kpa / United Archives / Profimedia

Svi znaju da je novopečeni kralj Charles III.varao princezuDianu sa sadašnjom suprugom Camillom Parker Bowles. No Camilla nije bila jedina Charlesova ljubavnica. Manje je poznata njegova veza s Dale Tryon, poznatu i pod nadimkom Kanga.

ÂUPPA / TopFoto / Topfoto / Profimedia 

Budući da je ona preminula u studenom 1997., samo tri mjeseca nakon smrti princeze Diane, svijet je na nju zaboravio. Navodno je Dale Charlesu bila jednako bitna kao i Camilla, a kraljevska ju je obitelj jednostavno obožavala. Zanimljivo je da je bila čak i Dianina prijateljica, a njezina romansa s Charlesom trajala je 1970-ih

Ako je vjerovati dokumentarcu koji je objavljen 2008., navodno je princ 1970-ih, neposredno prije ženidbe s mlađahnom Dianom, stalno bio na sto muka u čijem će krevetu te noći spavati – onom Camillinom ili lady Tryon. Obje su žene bile Charlesove ljubavnice te su obje rodile sinove drugim muškarcima – a kojima je Charles postao krsni kum.

BY MICHAEL STEPHENS / AFP / Profimedia 

Dale, koju su neki opisivali kao ‘jedinu ženu koja je ikad razumjela Charlesa’, je Australka koja se sredinom svojih 20-ih godina preselila u London. U krug prijatelja princa Charlesa ušla je tako što se udala za jednog od njegovih najbližih prijatelja, Anthonyja Tryona. Tako je Dale upoznala princa na obiteljskim druženjima, no njihov bezazleni flert ubrzo je postao mnogo više od toga.

Njihova se romansa zahuktala, a on je čak s njom odlazio i u njezinu rodnu kuću u Melbourne. Iako je i ona bila Charlesova ljubavnica i prijateljica nakon što se oženio za Dianu, Kanga je princezi bila mnogo draža od Camille. Charles je ipak cijeli život bio zaljubljen u Camillu i njegov se odnos s Kangom s vremenom razvodnio i oni su se udaljili. Ona navodno Charlesa nikad nije prestala voljeti, a život je završila sama i zaboravljena.

ÂUPPA / TopFoto / Topfoto / Profimedia 

Već kao djevojčica je bila bolesna, a kasnije joj je dijagnosticiran i rak maternice, nakon čega je postala ovisna o tabletama protiv bolova te je završila na odvikavanju. Dok je boravila u ustanovi pala je kroz prozor s visine od gotovo osam metara i prilikom pada ozlijedila kralježnicu nakon čega je ostala paralizirana od struka naniže.

Dale je kasnije tvrdila da je bila gurnuta, no te tvrdnje nikad nisu dokazane. Neki su tvrdili da je Dale sama skočila. Nedugo zatim suprug se razveo od nje. U studenom 1997. Dale je dobila sepsu i preminula nedugo prije svog 50. rođendana.

TopFoto.co.uk / Topfoto / Profimedia 

Iako je nekoć bila sastavni dio visokog društva, u trenutku njezine smrti već su svi zaboravili na nju. Charles nikad nije komentirao njezinu smrt niti njihov odnos, a tek je jednom, pred kraj njezina života, rekao kako je vidi tek jednom godišnje i da su dani njihova prijateljstva zakopani davno u prošlosti.