HRGA O POTRESIMA U TURSKOJ: 'Bilo bi dobro da se povuče neka crta što se objavljuje, a što ne, jer ovo...'

Mirjana Hrga inače komentira aktualnosti, a sad se osvrnula na potrese u Turskoj.

Robert Gašpert

Mirjana Hrga komentirala je strašne potrese koji su jučer pogodili Tursku i okolne države.

'Zahvaljujući izvjesnom Franku Hoogerbeetsu iz Nizozemske koji je prije 3 dana predvidio ovaj strašni potres, saznali smo da su se slični potresi na području današnje Turske i Sirije dogodili daleke 115. i 526. godine. Ako je to točno, unatoč nepodnošljivoj tragediji mogli bismo zaključiti da "zemlja radi svoje", nismo korak do "sudnjeg dana", samo živimo u vremenu kada je svaki svjedok s mobitelom izvor autentičnog materijala, koji normalnom čovjeku stvara užasnu i normalnu tjeskobu’, napisala je na Facebooku te dodala:

PETAR MAČEK/PIXSELL 

Iako su materijali u novinarskom smislu atraktivni jer uključuju sve (smrt, paniku, katastrofu, emocije) bilo bi dobro da se ipak povuče neka crta što se objavljuje a što ne, jer ovo prilično šteti, posebice onima koji su ne tako davno potres osjetili na svojoj koži’.

Facebook 

Hrga je inače poznata po tome da na društvenoj mreži komentira aktualnosti i daje svoja mišljenja na određene teme. Tako se nedavno raspisala o odrastanju i crtićima.

IGOR SOBAN/PIXSELL 

Ima nešto u načinu na koji odrastaš, a koji nema veze s tim tko su ti roditelji nego u koje vrijeme si rođen. Ako je to "Tom i Jerry", opasnost pamtiš samo kao široku stražnjicu neke žene kojoj se ne sjećam glave jer naglasak je uvijek bio na tome da dobro pobjeđuje, a ne na vizualiziranju opasnosti ili ne daj Bože zla i nasilja. Djecu time nisu hranili. Popaj i Oliva - isto. I tako svi. Andersenove bajke, braće Grimm... poslije Heidi. Naravno da si želio trčati poljima, znati što više o životinjama, veseliti se prijateljima. Teško je bilo ne razviti maštu u kojoj će uvijek na kraju biti svijetlo, prijateljstvo, čast i – skromnost’, napisala je te dodala:

STORY ARHIVA 

Unatoč tome stasali smo svakakvi. Šta li će tek biti nakon ovih crtića koji se temelje na pucačini, nasilju, tami... Ne bih bila u koži današnjih roditelja. S njima danas raspravljam o povijesti. Zeznutoj temi. I vidiš kako je opet filmska industrija nametnula stav. Pobjednici su ispisali povijest, a Hollywood ostavio malo prostora za kritičko mišljenje. Koliko su nam životi usmjeravani od prvog dana rođenja, nisi svjestan do debelo zrelih godina’.