Život poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana obilježile su tragedije. Ostao je bez supruge, preminula je njegova bivša partnerica, a onda je izgubio dva bliska prijatelja.

Ostao bez supruge Ene Begović

Prvu veliku tragediju doživio je 15. kolovoza 2000. kad je u prometnoj nesreći na Braču poginula njegova supruga, glumica Ena Begović s kojom je dobio kćer Lanu. U automobilu su u trenutku nesreće bili Josip Radeljak, Ena Begović s novorođenom kćerkicom Lanom, njezina majka Tereza i Dikanov, tad 18-godišnji sin Leo, koji je navodno vozio.

Josip Radeljak Dikan sa sinon Leom
DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL 

Do nesreće je došlo kad je Leo, kao neiskusan mladi vozač, imao problema s usponom uz brdo te je vožnju odlučio prepustiti ocu, no kad su izašli da se zamjene, njihov je terenac počeo kliziti unatrag. Ena Begović je pri tome ispala iz vozila i preminula od teških ozljeda glave i kralježnice.

Poginula Dolores Lambaša

Bivša Dikanova partnerica, glumica Dolores Lambaša, poginula je 2013. godine. S kolegom Stojanom Matavuljem doživjela je tešku automobilsku nesreću na autocesti A3 kod Velike Kopanice. Nekoliko sati kasnije iz bolnice u Slavonskom Brodu potvrđeno je da je preminula.

Dikan joj je nedavno posvetio objavu na Facebooku povodom njezina rođendana.

'Na današnji dan rodila se naša draga, dobra i prelijepa Dolores! Čuvali je bijeli anđeli u raju! (a pijancu ''glumatalu'' koji ju je ubio, neka sudi dragi Bog)', napisao je u opis njihove zajedničke fotografije.

Poduzetnik i šibenska glumica upoznali su se na ljeto 2009. u Umagu. Ljubavnu priču koja je trajala nekoliko godina završili su 2013. na miran način i bez incidenata.

Izgubio je bliskog prijatelja

Dikan je u listopadu 2023. otkrio da je preminuo njegov bliski prijatelj. Objavio je pjesmu Krunoslava Kiće Slabinca ‘Otiš´o je s mirisima jutra’.

SUZA SUZU TJERA! OTIŠ'O JE S MIRISIMA JUTRA, moj veliki i dragi prijatelj NIKŠA BEOVIĆ, s čime se još nikako ne mogu pomiriti, misleći neprestano na njegov blagi i dobri lik (s pravom zvani - Benedetto) te danas njegovu pretužnu prekrasnu djecu i familiju! ČUVALI GA BIJELI ANĐELI U RAJU!’, napisao je tad.

Ostao je bez prijatelja iz djetinjstva

Nedavno je preminuo njegov prijatelj iz djetinjstva, poznati jedriličar i ribolovac Filip Zlatan Zoričić. Dikan se od njega oprostio objavivši njihove zajedničke fotografije.

Sa suzom u oku i teška srca primoran sam priznati i nažalost objaviti. Danas u ranim jutarnjim satima napustio nas je zauvijek ZLATAN ZORIČIĆ, jedan od najboljih ljudi koje sam u životu imao sreću i čast poznavati - MOJ NAJDRAŽI PRIJATELJ iz djetinjstva, s kojim ne znam da li sam proveo više dana i sati na moru (jedreći, ploveći) ili pod morem (zajedno roneći), u stvari živeći dio života koji sam najviše volio i u njemu uživao!’, napisao je.

Dragi moj Zlatane, doviđenja - sigurno je da ćeš kraj Sv. Petra proći na rajsku stranu i da ćeš (čekajući me) u društvu s bijelim anđelima "zapivati šotovoće" - koju našu!!! Oprosti mi što mislim dočekati noć (i potom možda i jutro) sa suzama u oku, koje ne uspijevam zaustaviti!!! Stoj mi dobro prijatelju, jer ne pristajem vjerovati da si otišao...’, dodao je.