Bivša novinarka, poduzetnica Mirjana Hrga, na Facebooku je objavila fotografiju koja prikazuje trenutačnu temperaturu zraka u mjestu Osor na Cresu, gdje je izmjereno 27 stupnjeva Celzijusa.

Na mojoj lokaciji predviđena temperatura niža od onih na koje smo navikli ljeti. Usporedo, gledam jutros TV i ozbiljna, životna upozorenja. Stječem dojam da planet gori. Prije par dana smrznula sam se u Berlinu. Ni jučer ni jutros ne osjećam ništa izvanredno. Štoviše, kad se sjetim onih pržina u Livanjskom polju 70-ih i 80-ih godina, tijekom kojih su moji baka i djeda skupljali sjeno, a ja padala u nesvjest od vrućine, ovo mi se čini kao vesela dječja sveska. Ostavljam mogućnost da sa mnom nešto nije u redu…’, napisala je.

Najbolji savjeti su obucite se ili skinite se. Je li ja to ne bih znala pa bih sada slučajno obukla kaput?’, komentirala joj je objavu pratiteljica.

Mirjana Hrga je bivša novinarka
Dražen Kokorić 

‘To ludilo umrtvljivanja i poglupljivanja nacije traje intenzivno već nekoliko godina. Ajde, ja se sjećam svoje babe koja je na pržini, na +40 radila u polju pa imam okvir mogućeg i nemogućeg (a pristojno je dugo živjela), ali ovi klinci što žive na internet-infuziji… njihova spremnost za život i procjena uvjeta istih mogla bi biti dramatično niža. Što odgajaš - to dobiješ. Pa i TV publiku. Opasniji posao od operacije srca. Kirurgu eventualno umre jedan, a s “pumpanjem” priče uništavaš tisuće…’, odgovorila je Hrga.

Mirjana Hrga odgovorila pratiteljici
Facebook 

Ona je poznata po tome da na društvenoj mreži komentira aktualnosti i dijeli svoje stavove o određenim temama.