Možda su inteligentni kada je posao u pitanju, ali kada je ljubav u pitanju, isti su kao i svi ostali, samo što su ih razvodi koštali ogromne svote novca. Evo na koga točno mislimo.

Jeff Bezos

Jeff Bezos i njegova bivša ljubavnica Lauren Sanchez danas uživaju u javnoj romansi.

A da budu slobodni voljeti se, prvo su se morali riješiti svojih bračnih partnera koje su mjesecima varali iza leđa, iako su se ponekad zajedno družili.

Profimedia Jeff Bezos i Lauren Sanchez

Bezosova bivša supruga MacKenzie Scott je nakon razvoda 2019. godine, dobila 4 posto dionica Amazona, odnosno 36 milijardi dolara, a dosad kažu da je donirala oko 13 milijardi. Iako Jeff redovito pomaže gdje stigne, bivša partnerica mu je tu puno velikodušnija. Bivši par zajedno ima četvero djece. MacKenzie se 2021. godine udala za profesora Dana Jewetta.

Lauren je u to vrijeme bila u braku s moćnim glumačkim agentom Patrickom Whitesellom za kojeg se udala 2005. godine, nakon razvoda od bivšeg igrača američkog nogometa Tonyja Gonzalesa s kojim ima sina Nikku i s kojim je ostala u prijateljskim odnosima.

MacKenzie Scott obogatila se nakon razvoda od Jeffa Bezosa
Profimedia 

S Patrickom je dobila još dvoje djece, sina Evana i kći Eleanor. Vezu s Bezosom započela je 2018. godine. Bezos i Sanchez tajno su se viđali iza leđa svojih bračnih partnera, a upoznali su se upravo putem njezinog tadašnjeg supruga Patricka. Jeff i on bili su dobri prijatelji, a on ju je upoznao s Bezosom prije više od deset godina.

U jednom su trenutku procurile kompromitirajuće poruke između Bezosa i Sanchez, ucjena nije nedostajalo, ali ljubavnici su uspješno postali 'normalan' par.

Elon Musk

Elon Musk razveo se 20088. godine od supruge Justine nakon osam godina brala i petero djece. Iako je Musk danas u Top 3 najbogatija čovjeka na svijetu težak više od 150 milijardi dolara, njegova supruga izašla je iz braka bez novčića. No karma je odradila svoje.

Naime, samo šest tjedana nakon razvoda zaručio se s glumicom Tallulah Riley, s kojom se kasnije dvaput razvodio. Ona mu je uzela 16 milijardi dolara. Justine je zatim zaradila putem svojih brojnih ispovijesti o Musku koje ga ne prikazuju u najboljem svjetlu.

Justine Musk je bivša supruga Elona Muska
Profimedia Justine Musk

Naime, u magazinu 'Marie Claire', bivša gospođa Musk objavila je potresnu ispovijest o mračnoj strani života s tehnološkim mogulom. 'U kasno proljeće 2008. godine moj suprug Elon Musk zatražio je razvod nakon osam godina braka i petero djece. Šest tjedana kasnije, poslao mi je poruku da se zaručio s prelijepom britanskom glumicom Talulah Riley koja je u ranim dvadesetima i koja se zbog njega preselila u Los Angeles. Tada sam pomislila da se moj život s tim muškarcem pretvorio u klišej', otkrila je tada.

Dodala je da je ona bila njegova 'starter supruga' objasnivši što pod time misli. Naime, upoznali su se dok je Elon još uvijek bio student, a ona je uz njega bila kroz sve uspone i padove da bi je on na kraju zamijenio 'novim modelom'. Napisala je i kako je zbog ugovora, koji je potpisala dva mjeseca nakon vjenčanja, ostala bez ičega što je stekla u braku. 'Rekao mi je da moramo otići kod odvjetnika koji će nam pomoći oko financijskog sporazuma na kojem u njegovoj kompaniji inzistiraju. Kada sam ga pogledala u čudu, rekao je da nije riječ o predbračnom ugovoru', otkrila je.

Elon Musk i Grimes imaju troje djece
Profimedia 

No, upravo se o takvom ugovoru radilo. Potpisala ga je u neznanju, a potpisom se odrekla prava koja su joj pripadala kao zakonitoj supruzi. Dobila je samo obiteljsku vilu u Los Angelesu koju će naslijediti njezina djeca. Uz to, potpisala je i da se ništa što su izrekli za vrijeme braka kao i nikakve scene ne smiju spominjati u sudskim procesima. 'Potpisala sam jer sam mu slijepo vjerovala. Čemu brak ako mu ne vjerujem? Bili smo srodne duše. Vjerovala sam da se nikada nećemo rastati. Život bez njega bio mi je nezamisliv', dodala je.

Bill Gates

Bill Gates šokirao je javnost kada je otkrio da se rastaje od supruge Melinde nakon 27 godina braka. Budući da par nije potpisao predbračni ugovor, morali su se dogovoriti oko podjele imovine od 145 milijardi dolara, no to su učinili bez skandala. Ili javnost nije doznala za to.

'Nije se radilo o nekom konkretnom događaju, niti se naš svijet urušio preko noći. Riječ je bila o mom općem osjećaju da te okolnosti u kojima smo se zatekli nisu dobre za moje zdravlje, da među nama više ne postoji bazično povjerenje koje je temelj svakog zdravog odnosa', otkrila je kasnije bivša gospođa Gates, čime je potvrdila ranije napise da joj suprug nije bio vjeran. Ipak, nije se osvrtala na tvrdnje nekih izvora da joj je bivši partner napastovao neke zaposlenice koje nisu pristajale na to.

Melinda i Bill Gates su se razveli zbog prevara
Profimedia 

'Microsoft je potvrdio vijesti da je 2019. pokrenuta istraga o intimnom odnosu Billa Gatesa i zaposlenice kompanije što se dogodilo 2000. Kroz istragu je Microsoft omogućio snažnu podršku odvjetničkom timu zaposlenice koja je i zatražila da se provede istraga', objavljeno je svojedobno u dnevniku The Washington Post.

Čini se kako novac doista ne kupuje sreću.