Izvršni direktor Tesle, osnivač i izvršni direktor SpaceX-a i poduzetnik Elon Musk jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu.

Za njega se vežu brojne kontroverze, a jedna je bila kada su u javnost procurila dva e-maila koje je Musk poslao svojim zaposlenicima, a tiču ​​se slušanja glazbe, ali i načina na koji se viši menadžment treba odnositi prema njegovim uputama.

Kada je Tesla objavio rekordne rezultate, koji su postignuti u situaciji kada su gotovo sve automobilske tvrtke imale problema s proizvodnjom vozila, procurili su mailovi jednog od najbogatijih.

Elon Musk voli razuzdane partyje na Sicilijskoj dolini
Profimedia Elon Musk i Grimes

U prvom mailu Musk je napisao kako podržava slušanje glazbe za vrijeme radnog vremena, kao i sve ostale sitnice koje mogu pomoći radnicima da više uživaju u svom poslu. Dao je 'palac gore' svima koji žele nositi slušalice, ali tako da imaju slušalicu samo u jednom uhu, kako bi na drugo mogli čuti sve potrebne informacije.

Također, otkrio je da nema ništa protiv glazbe iz zvučnika, ali samo ako se radnici prethodno dogovore oko njezina izbora.

Osim toga, Musk je pozvao sve zaposlenike da mu se jave ako imaju ideje kako poboljšati svoj dan jer mu je jako stalo da se vesele dolasku na radno mjesto.

Elon Musk s majkom
Profimedia 

U drugom mailu, koji je poslao menadžerima, jasno je poručio kako trebaju postupiti kada im pošalje svoje upute i kako se prema njima trebaju odnositi.

Tri su načina na koje bi trebali djelovati, a u suprotnom će se od menadžera tražiti da odmah napuste radno mjesto.

Prvo što mogu učiniti kada im Musk pošalje e-mail jest da mu pošalju e-mail u kojem će objasniti zašto je u krivu.

Druga stvar je da u slučaju da je mail napisan dvosmisleno ili nejasno, trebaju tražiti dodatno objašnjenje, a treća stvar je da učine ono što su zamoljeni.