Prije nekoliko dana, Zdravko Pevec je medijima poslao priopćenje u kojem je otkrio da je dobio sudsku bitku.

Nekadašnji vlasnik lanca trgovina koji se sada zove Pevex, poslao je medijima priopćenje za javnost u kojem tvrdi da mu je Upravni sud dao za pravo te da se Pevex prema sudskoj odluci više ne smije tako zvati.

‘Iznimno sam zadovoljan i presretan ovom najnovijom odlukom. Nova godina za mene je započela odlično. Dobio sam još jednu pravosudnu bitku koja mi daje snagu da ispravim nepravde koje su mi nanesene, da vratim imovinu i ono najvažnije da sperem ljagu sa svojeg imena. Sve je razvidnije kako su me brojni, a ne samo navedena trojka, razbaštinili i obespravili, kako je stečajni upravitelj kao na pladnju, za budzašto, isporučio moju firmu novim vlasnicima. To im nije bilo dovoljno te su nastavili biti krajnje bahati i drski, koristeći se mojim imenom, mojom reputacijom i mojom poslovnom tradicijom. Jurica Lovrinčević je u nemalo navrata sam sebi skočio u usta govoreći kako nema ničeg spornog u tome što koriste ime Pevex, jer ono najbolje odražava „kontinuitet i vrijednosti“ koje su krasile od osnutka ovu kompaniju. Ma zamislite molim vas, oni i danas misle da mogu bez posljedica koristiti moje ime. Stoga i nije čudo, što je prvo na moju stranu stao Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a sad i Upravni sud. Pa nisu oni toliko naivni. Dajte si samo zamislite da nekom pametnjakoviću dođe na um da u Sjedinjenim Državama pokuša pokraj Coca Cole, zaštititi ime Coca Colex. Pametnom dosta, ali očito ne i onima iz novog PEVEX-a koji se i dalje kiti tuđim perjem i koji žele preprodajom moje kompanije višestruko zaraditi i potom se izgubiti. E neće im to proći!’, poručio je Pevec.

Zdravko Pevec je pobijedio na sudu
promo 

'Uz sve to, medijskim presingom žele stvoriti privid kako je riječ o čistim poslovima, no pri tome ne govore kako žele prodati „PEVEX“ po 30 puta višoj cijeni od knjigovodstvene vrijednosti. Uz sve to tako bi se domogli ogromnog ne pripadajućeg novca, jer domogli su je se za svega tridesetak milijuna eura, a sad traže pola milijarde. Da sve bude još apsurdnije, oni su znali što kupuju za siću jer moja je firma prije stečaja vrijedila 4 milijarde kuna! „Kupili“ su Pevec za sitniš i znali su da on vrijedi višestruko više i sad tu nečasnu rabotu žele papreno naplatiti. Cijena od pola milijarde eura zapravo je pravi pokazatelj koliko je „Pevec“ vrijedio prije nego što ga je stečajni upravitelj „raskrčmio“ i jeftino isporučio na pladnju ekipi. Teško će im to proći, pa iako se zvali Vujnovac, Lovrinčević, Radić…’, dodao je.

‘Mislili su kako će žalbom Upravnom sudu uspjeti u naumu da bez posljedica koriste ime PEVEX, no grdo su se prevarili. Odbijena je prijedlog PEVEX-a da tužba koju su pokrenuli protiv rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, kojim je poništen njihov žig PEVEX Z20190554. Sud je tako odlučio da rješenje Zavoda za intelektualno vlasništvo i dalje ima puni učinak i to bez obzira na to što je protiv tog rješenja PEVEX pokrenuo Upravni spor. Za mene to znači da i dalje mogu slobodno komunicirati da PEVEX nema zaštićen niti jedan žig PEVEX. Meni je iznimno drago bilo pročitati i izjave iz PEVEX-a prema kojima su oni spremni i razgovarati sa mnom, da se žele dogovoriti. Manje sam bio sretan s načinom na koji to rade i sugestijama „da mi žele sve najbolje u poslovanju kako bi im vratio dug“. Uz to su mi poručili i da su spremni na razgovore i mirno rješavanje sudskih sporova, njih 25 koliko su ih oni nabrojali, ali po pravomoćnim sudskim rješenjima’, rekao je, a potom zaključio:

‘Prvo ja bih sugerirao svoj trojici, Pavi Vujnovcu, Jurici Lovrinčeviću i Mario Radiću da si uzmu drugo odvjetničko društvo umjesto „Vukića i partnera“ iz Rijeke i da im oni pregledaju sve predmete i sporove koji se vode sa Zdravkom Pevecom pa da se otrijezne i da im realno kažu u kojoj su nezavidnoj situaciji. Izrazili su u medijima da su spremni na razgovore i da se riješe sporovi i da je njima u interesu samo dobro poslovanje firme. I sam mislim tako! Ni ja se nikada nisam tužio dok mi nisu oteli firmu. Otimačinu je pokrenuo Darko Šket, stečajni upravitelj koji se danas skriva u mišjoj rupi i moli Boga da svi zaboravimo kako je „raščerečio“ moju kompaniju i isporučio je za bagatelu privilegiranima. Svi oni su me natjerali da danas vodim raznih skoro 50 sporova, od čega 25 sudskih s 20 odvjetnika širom Hrvatske. Mogu se pohvaliti, dosta uspješno. Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu. A ni snagu i volju da se borim za pravdu, za imovinu, za pravo na svoje ime!’.

Zdravko Pevec je u braku s Višnjom Pevec
SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL 

Demantij Tvrte Pevex prenosimo u cijelosti.

'Poštovani,

u cilju istinitog informiranja javnosti, a vezano uz senzacionalističke, obmanjujuće i iracionalne izjave Zdravka Peveca naglašavamo kako tvrtka PEVEX d.d. bez ikakvih ograničenja koristi ime PEVEX. Kompanija je pod imenom PEVEX d.d. upisana u sudski registar i sukladno tome posluje i sudjeluje u pravnom prometu. Isto tako, tvrtka PEVEX d.d. je ovlašteni nositelj ukupno 16 žigova, od toga su tri žiga Pevec i dva Pevex te je kao takva upisana u registar žigova koji vodi Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a što je provjerljivo putem javno dostupnog servisa e-Registri industrijskog vlasništva.

Ovom prilikom također skrećemo pozornost kako Zdravko Pevec, kao i do sada već nebrojeno puta, iskrivljuje činjenice, u prilogu priopćenja koje je poslao medijima nije odluka o tužbenom zahtjevu u upravnom sporu na koji se referira.

Naglašavamo kako je Zdravko Pevec trenutačno tvrtki PEVEX d.d. po pravomoćnim presudama dužan preko 700.000,00 eura. Zato nas još više začuđuju mediji koji objavljujući neistinite navode Zdravka Peveca narušavaju imidž i ugled tvrtke PEVEX d.d. koja će štiteći svoju reputaciju biti prisiljena braniti interese kompanije svim raspoloživim pravnim sredstvima. Svjesno manipulirajući medije jer nema na sebi financijske imovine pa samim time niti odgovornosti, Zdravko Pevec koristi medije kao polugu ostvarivanja svojih interesa čineći pritom veliku štetu tvrtki PEVEX d.d. Zbog toga će PEVEX financijsku zadovoljštinu biti prisiljen tražiti od onih medija koji će objavljivati laži Zdravka Peveca.

Podsjećamo također kako je između tvrtke PEVEX d.d. i Zdravka Peveca u tijeku jedan ovršni postupak, dva parnični postupka i devet upravnih sporova.

Vezano za žigove PEVEX koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d., u tri je postupka Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom, dok mu je u dva prihvaćen zahtjev pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo te je tvrtka PEVEX d.d. pokrenula upravne sporove. Nijedan postupak nije pravomoćno okončan. Od tada sve postupke vode sudovi, a samo u jednom postupku sud je donio odluku i to u srpnju ove godine za žig PEVEX TAKO LAKO na način da je sudio u korist tvrtke PEVEX d.d. Također, pred upravnim sudom vode se i postupci za žigove PEVEC koje je zaštitila i registrirala tvrtka PEVEX d.d. Stranke u upravnom sporu obvezuje pravomoćna presuda suda, pri čemu se napominje da i nakon što upravni sud donese odluku svaka stranka ima i pravo na podnošenje žalbe Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske.

Tvrtka PEVEX d.d. će kao nositelj žigova i nadalje koristiti sve žigove PEVEC i PEVEX koje je zaštitila i koji su upisani u registar žigova.

Zdravko Pevec i njegova supruga Višnja Pevec bili su u zatvoru
promo 

Uz navedene postupke, u tijeku je i ovršni postupak koji je pokrenula tvrtka PEVEX d.d. protiv Zdravka Peveca kao dužnika zbog neplaćenog duga u iznosu od preko 500.000,00 eura koji dug proizlazi iz pravomoćne kaznene presude kojom su Višnja i Zdravko Pevec zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza oštetili tvrtku PEVEX d.d. za navedeni iznos. Ističemo kako je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno te sud nastavlja s propisanim radnjama.

Također, u tijeku je i jedan parnični postupak koji se vodi protiv Zdravka i Višnje Pevec radi isplate zateznih kamata za neplaćeni iznos duga iz ranije navedene pravomoćne kaznene presude.

Osim tih dugova, Zdravko Pevec duguje tvrtki PEVEX d.d. i na temelju pravomoćne presude Trgovačkog suda u Zagrebu iznos od 99.543,00 eura za parnične troškove u autorskom sporu koji je pravomoćno u cijelosti izgubio te dodatnih 48.444,00 eura za parnične troškove u postupku u kojem su Zdravko, Višnja, Danijel i Davorin Pevec tužili PEVEX d.d. za preko 2,5 milijuna eura, a za koji je donesena pravomoćna odluka drugostupanjskog suda kojim su odbijeni njihovi zahtjevi i ujedno utvrđena ništetnost ugovora o darovanju koji su njih četvero međusobno sklopili u svrhu prikrivanja imovine.

Uz tih 11 postupaka, na temelju optužnice, pravomoćne, u tijeku je kazneni postupak zbog sprječavanja dokazivanja i zbog krivotvorenja isprave protiv okrivljenika Zdravka Peveca, točnije zbog krivotvorenja ugovora u kojem je Zdravko Pevec potpisnik za obje ugovorne strane, koji ne postoji u nijednoj evidenciji niti ga je itko ikada primjenjivao, točnije nitko ga nikada nije vidio, ali se poput feniksa pojavljuje prvi puta nakon 15 godina od dana njegovog „nastanka“ te njegovu kopiju u 2018. Zdravko Pevec prilaže u postupcima pred Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo.

Radujemo se svačijem poslovnom uspjehu pa tako i uspjehu gospodina Zdravka Peveca u nadi da će biti u mogućnosti ispuniti svoje obveze prema tvrtki PEVEX d.d. koje danas prelaze iznos od 700.000 eura.

S poštovanjem,
PEVEX d.d.