Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJUBAVNA PRIČA PEVECOVIH: Zbog ovog su ih napustili svi prijatelji, taj dio života im je bio pakao

Višnja i Zdravko Pevec upoznali su se na jednoj seoskoj zabavi kad je njoj bilo samo 17 godina, a vjenčali su se početkom osamdesetih.

 Zdravko i Višnja Pevec bili su u zatvoru Izvor: SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL

Višnja i Zdravko Pevec jedan su od najdugotrajnijih bračnih parova poznatih hrvatskoj javnosti. Zajedno su od mladih dana, a nerazdvojni su i u ljubavi i u poslu. Nisu se rastavili ni kad su završili u pritvoru, a prije više od godinu dana krenuli su u posao sa svojim mlađim sinom Davorinom.

'Mi nikada nismo ljenčarili, uvijek smo radili i rintali, tako i danas. Ne možemo bez posla. Mi trenutačno prodajemo regale i police, u Vrbovcu nam je skladište, tamo imamo veleprodaju. To nam vodi mlađi sin, a Zdravko i ja mu pomažemo. Prošle godine smo počeli i s drugim proizvodima kao što su kosilice i traktori’, ispričala je Višnja u nedavnom intervjuu za Story.hr.

 Zdravko i Višnja Pevec bili su u zatvoru Izvor: HRT

Višnja i Zdravko upoznali su se na jednoj seoskoj zabavi kad je njoj bilo samo 17 godina, a vjenčali su se početkom osamdesetih. Desetak godina kasnije krenuli su u poduzetničke vode, stvorili svima poznatu tvrtku Pevec te im je sve išlo dobro dok 2009. tvrtka nije otišla u stečaj, a njih dvoje - u zatvor.

U istražnom zatvoru proveli su šest mjeseci, a zatim su bili proglašeni krivima zbog ‘zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju’. Višnji je zatvorska kazna od godine dana zamijenjena radom za opće dobro, dok je Zdravku priznato vrijeme provedeno u pritvoru te je dobio još 11 mjeseci zatvora.

 Zdravko i Višnja Pevec bili su u zatvoru Izvor: SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL

Pevecovi su cijelo vrijeme ustrajavali u tome da nisu krivi, a Višnja je zbog svog Zdravka čak pisala predsjedniku Milanoviću moleći ga da joj pomiluje supruga. U intervjuu za Story.hr nije skrivala kako joj je bilo teško dok joj je suprug bio u zatvoru.

Kada je Zdravko bio u zatvoru, to je bio pakao za mene. Najgori dio života. Kad je došla korona, čak nisam ni do njega mogla doći. Za to vrijeme, dok je on bio u zatvoru, ja sam se borila sa sinovima, radili smo i stvarali. Kao dobrotvorni rad da ne završim i ja u zatvoru radila sam u Bjelovaru, volontirala. Radila sam s djecom s posebnim potrebama, a čak sam radila i u proizvodnji povrća', objasnila nam je.

 Višnja Pevec je supruga Zdravka Peveca Izvor: YouTube/screenshot

Istaknula je kako je u to vrijeme živjela sama na velikom imanju i da se njezine brojne prijateljice nisu ni sjetile pitati kako je.

'Ranije smo imali tisuće prijatelja, a danas ih možemo na prste nabrojati. Kada je Zdravko bio u zatvoru, ja sam bila sama kući, na velikom imanju svojih roditelja. Ljudi kada su vidjeli koliko je ovo imanje pitali su me kako se usudim sama tu živjeti. Rekla sam im što mogu. Prijateljice me nisu ni nazvale, ni pitale da dođem kod njih na ručak i da me pitaju kako sam. Čovjek vidi tko mu je prijatelj kad mu je najteže', rekla nam je.

 Zdravko i Višnja Pevec imaju dva sina Izvor: SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL

Višnja i Zdravko imaju dva sina, starijeg Danijela koji, kako nam je otkrila, ima vlastitu tvrtku u Zagrebu i mlađeg Davorina, koji je u posao ušao s roditeljima i živi u Bjelovaru.

Sinovi su moje najveće bogatstvo i blago’, rekla nam je Višnja.

 Zdravko Pevec je pobijedio na sudu Izvor: promo

Povezane Vijesti