Jedan od najpoznatijih hrvatskih parova, Višnja i Zdravko Pevec, oduvijek su bili zanimljivi medijima i javnosti. Vjenčali su se početkom osamdesetih. Desetak godina kasnije krenuli su u poduzetničke vode, stvorili svima poznatu tvrtku Pevec te im je sve išlo dobro dok 2009. tvrtka nije otišla u stečaj, a njih dvoje - u zatvor.

Zdravko i Višnja Pevec bili su u zatvoru
Damir Spehar/PIXSELL 

Tko je Višnja Pevec?

Imala je samo 17 godina kad je upoznala Zdravka na jednoj seoskoj zabavi. U braku s njim dobila je dva sina - starijeg Danijela i mlađeg Davorina. O njima je progovorila u intervjuu za Story početkom prošle godine.

'Stariji sin ima svoju firmu u Zagrebu, a mlađi pomaže u našem poslu s prodajom i živi u Bjelovaru. Svatko je na svojoj strani, ne možemo se ni viđati svaki dan. Sinovi su moje najveće bogatstvo i blago', rekla nam je.

Zdravko i Višnja Pevec bili su u zatvoru
HRT 

Tad se osvrnula i na najteži period u svom životu, kad je suprug Zdravko bio u zatvoru, a ona volontirala jer joj je zatvorska kazna bila zamijenjena radom za opće dobro. Ranije je bila u istražnom zatvoru šest mjeseci.

'Kada je Zdravko bio u zatvoru, to je bio pakao za mene. Najgori dio života. Kad je došla korona, čak nisam ni do njega mogla doći. Za to vrijeme, dok je on bio u zatvoru, ja sam se borila sa sinovima, radili smo i stvarali. Kao dobrotvorni rad da ne završim i ja u zatvoru radila sam u Bjelovaru, volontirala. Radila sam s djecom s posebnim potrebama, a čak sam radila i u proizvodnji povrća', ispričala je i dodala:

Zdravko i Višnja Pevec bili su u zatvoru
SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL 

'Ranije smo imali tisuće prijatelja, a danas ih možemo na prste nabrojati. Kada je Zdravko bio u zatvoru, ja sam bila sama kući, na velikom imanju svojih roditelja. Ljudi kada su vidjeli koliko je ovo imanje pitali su me kako se usudim sama tu živjeti. Rekla sam im što mogu. Prijateljice me nisu ni nazvale, ni pitale da dođem kod njih na ručak i da me pitaju kako sam. Čovjek vidi tko mu je prijatelj kad mu je najteže’.

Višnja se okušala i u pjevačkim vodama pa je snimila pjesmu ‘Crna Višnja’ te se pojavila u spotu za pivo.

'Otkako sam snimila pjesmu 'Crna Višnja' i reklamu za pivo, rekla sam im da su me s tim vratili u život. Ja volim pjesmu, ples, druženja, a evo kako je došlo ludo vrijeme s koronom, sve je to stalo. Mogu reći da mi fali pjevanje. U budućnosti ne mislim snimati ponovno pjesme, pomažem sinu u prodaji. Osim pjevanja puno slikam, volim to. Imam jako puno slika ulja na platnu i akvarel. Evo posljednjih mjeseci nažalost nisam primila kist u ruke', rekla nam je.

Slika koju je naslikala Višnja Pevec
Privatni album 

Pažnju je privukla 2018. kad se natjecala u glazbenom showu ‘Zvijezde’, gdje je pjevala hit Zorice Kondže ‘Zar je voljeti grijeh’. 

Kada bi ostali kandidati imali vaše srce i posvećenost i želju da uspiju, bili bi bolji. Divim se vama i vašoj vjeri u ljude i dobro’, rekla joj je Nina Badrić koja je sjedila u žiriju te ju je uzela u svoj tim.

Višnja Pevec nedavno je izgubila člana obitelji. Naime, preminuo je njezin otac Vjekoslav Pandur, a tužnu vijest otkrila je u objavi na Facebooku.