Već i ptice na granama znaju da Zdravko Mamić već neko vrijeme ljubi 30-ak godina mlađu Jelenu Planinić iz Ljubuškog. No mnogima je nepoznata njegova prva supruga, samozatajna Nada s kojom je dobio sina Marija.

Zdravko Mamić je bivši čelni čovjek Dinama
Pierre Teyssot / Splash / Profimedia 

Tko je Nada Mamić?

Misteriozna Nada uspjela se toliko dobro sakriti od javnosti da je teško pronaći neku njezinu fotografiju. Ona je osam i pol godina starija od Mamića, a vjenčali su se kad je on imao 21 godinu. Prije toga su bili u vezi, kako je rekao, 3-4 godine.

Nada Mamić je prva supruga Zdravka Mamića
Story press 

Oženio sam se kad sam imao samo 21 godinu. Ja sam sa svime rano krenuo, po svim parametrima bio sam ispred svoje generacije pa je i ženidba vjerojatno bila posljedica. Svi moji prijatelji bili su stariji od mene, imali su familije, žene, djecu, imali su vikendice, kuće, materijalna bogatstva. Onda sam sanjao kako bi bilo lijepo da to imam i ja pa sam se požurio. Upoznao sam prvu ženu, Nadu, bila je 8,5 godina starija od mene… Upoznali smo se u tom klubu u koji sam izlazio, u Sceni. Ona je bila prezgodna, govorila je pet jezika, završila fakultete u Rimu i Londonu. Bila je jedinica i strašno zgodna. Svi smo plesali na plesnom podiju, a ona je svojem društvu rekla: Kad bih barem još jednom mogla čuti ovu pjesmu. Naćulio sam uši, bila je to pjesma “I can’t stand the rain”. Naravno da sam imao svog DJ-a i da mi je još jednom pustio tu pjesmu. To je bio naš prvi kontakt, nakon toga sam ju pozvao van i krenulo je, ispričao je 2017. za Express.

Zdravko Mamić je bivši čelni čovjek Dinama
strukisa/PIXSELL 

S Nadom se, rekao je, vjenčao čak dvaput.

Dolazio sam iz obitelji u kojoj je pojam razvoda bio nepoznat. Mi smo tradicionalni, konzervativno odgajani. Rastava je tumačena kao sramota. Kad sam se prvi put rastao, sjećam se da mi je mama rekla: “Sram te bilo, što si napravio obitelji i rodbini?!”. A i volio sam Nadu pa sam joj se iz ljubavi i poštovanja prema njoj i majci vratio’, objasnio je.

Nada Mamić je prva supruga Zdravka Mamića
Story press 

Brak im ipak nije uspio, a Zdravko je to tad objasnio njezinom ljubomorom, ali priznao je da je bila u pravu i da je on ‘švrljao’.

Nismo mogli skupa, Nada je bila jako ljubomorna, neviđeno. Nažalost, i s pravom. Takva su vremena bila, ja sam bio mlad, gradio karijeru, poslovni čovjek, nije me bilo doma. A ona je željela da budem doma, kao i svaka druga žena koja osjeća opasnost. I tu je došlo do loma, to je jedini pravi razlog... Švrljao sam, nažalost, to su bila takva vremena’, rekao je otvoreno.

Zdravko Mamić je bivši čelni čovjek Dinama
Armin Durgut/PIXSELL 

O Nadi je govorio sve najljepše te je otkrio da su i nakon razvoda ostali prijatelji.

Bez obzira na to što nismo u braku, ona je moja velika prijateljica i prijateljica moje današnje žene i djece iz drugog braka. Izgradili smo dobar odnos. Sve što danas imaju moja žena i djeca, to ima i moja bivša žena. I kad su obiteljska slavlja, Nada je uvijek tu, ima odličan odnos s mojom mamom’, ispričao je svojedobno.