Poduzetnica Mirjana Hrga, koja je u mjestu Osor na Cresu otvorila konobu Mare, osvrnula se na recenziju portala Dobra hrana koji je 'popljuvao' njezinu konobu. Naslov članka glasi: ‘Ne nasjedajte na reklamu, lokali poput ovoga ne bi se smjeli nazivati konobom’.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
Josip Regović/PIXSELL 

‘Kad bi popljuvali jednu od mojih najdugovječnijih kolegica, s impresivnom karijerom, ona ne bi pitala za sadržaj teksta nego sliku: "Kako sam ispala? To me jedino zanima". Žena se odlično zezala s medijskim miševima i naručenim tekstovima. Ove slike ispod su odlične, tekst je pisala osoba za koju sam se morala raspitati kod nekoliko kolega tko je ona i što uopće zna o gastronomiji? Jedva sam saznala. Ipak, hvala joj u ime odlične ekipe na reklami, jer i loša reklama je reklama, ali očigledno ili nema pojma ili... bit ću pristojna i tu ću stati. Ipak, danas pišu o hrani i oni koji nisu otišli dalje od lokalne zalogajnice. Dovoljno je vidjeti naše recenzije pa dobiti dojam. Tekst su pisali gosti iz različitih dijelova svijeta, koji su ovdje uistinu bili, jeli i rekli svoje mišljenje’, započela je objavu.

‘Dakle, u potpunosti je uvredljivo da netko dopušta publiciranje ovakvih laičkih svinjarija poput ove, jer upravo je suprotno:

1. Ribu imamo samo kad se lokalna koca iz Osora vrati s ulovom (ovisi od vremena). Smrznutu iz uvoza sigurno nećemo staviti na stol. Ako je to grijeh, fakat smo bezveznjaci.
2. Janjetinu nismo imali mjesecima, jer da novinarka išta zna, onda bi znala da su nam divlje svinje na otoku pobile stada. Kupovnu iz Australije ne bismo gospođi servirali pa sve i da nam je rekla da će nas nahvaliti.
3. Na otoku imamo napokon od ove godine siranu. Rade ovčji i kozji sir i skutu. E, pa mi smo jedan od 5 restorana koji kupuje upravo taj sir i ponosni smo da imamo tu priliku.
4. Otok u sastavu Malog Lošinja su i Unije, drži stada boškarina. Normalno je da imamo boškarina, koliko god gastro gospođa mislila drugačije i iz toga pogrešno izvlačila zaključak "tko bi, a tko ne bi trebao biti konoba".
5. Osim prosecca, sva vina, rakije, ginovi su hrvatski jer promoviramo hrvatsko.
6. Kruh pečemo, ne kupujemo štruce i onda preprodajemo.
7. Slastice sami radimo’, napisala je u nastavku, a potom zaključila:

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
PETAR MAČEK/PIXSELL 

‘Možda smo odlični, možda samo dobri, možda osrednji, ali u životu nismo u jelo stavili ni Vegetu ili vrhnje za kuhanje, a kamoli kupili meso u supermarketu na rasprodaji i podvalili na tanjur, ali znalci poput autorice daju si za pravo da ubijaju upravo takve koncepte. Nisu joj zabavni. A ona "zna". Gospođo, na najboljem ste putu da zajedno sa svojom novinarskom kućom uništite i zadnje pokušaje borbe upravo za lokalno. Nadam se da ste zadovoljni "odrađenim" i da autorica nema veze s Lošinjem, npr. kuću koja nosi veze s lokalnom zajednicom i sl. ili... stat ću. Što se nas tiče, mi ćemo živjeti i uživati upravo onoliko koliko nam se da. Svima drugima želimo da budu bolji od nas jer samo tako ćemo biti sretno, a ne zlobno društvo. Mi guštamo... Onima kojima je hrana biznis, nije to lako shvatiti. I da. Imam prijatelje koji objavljuju ozbiljne tekstove o gastronomiji, ali nikada mi nije palo na pamet to koristiti’.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
IGOR SOBAN/PIXSELL 

Njezina objava izazvala je lavinu komentara, a mnogi su joj pisali da su u njenom restoranu bili jako zadovoljni hranom i uslugom.

'Ovo je naručeni udar na mene, nema dvojbe. Neka se vesele', odgovorila je Hrga jednoj pratiteljici.

Mirjana Hrga komentirala recenziju svog restorana
Facebook 

Ona je inače poznata po tome da nema dlake na jeziku pa redovito na Facebooku dijeli svoje stavove o određenim temama.