Poduzetnica Mirjana Hrga, koja je u mjestu Osor na Cresu otvorila konobu Mare, na Facebooku je objavila recenziju jedne novinarke koja je pohvalila njezinu konobu i jela koja nudi.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
IGOR SOBAN/PIXSELL 

'Lijepo je biti primijećen po dobru. Sad će reći neki: "Lako Hrgi, to je naručila". A upravo suprotno. Iako sam bivši novinar, da sam znala da nam je u restoranu novinarka koja će dati neku ocjenu, umrla bih od nervoze. Lijepo je dan krenuo. Neka se tako nastave. Da savladamo sve ove nemale izazove i u veselju jednog od najljepših poslova poživimo koliko nam je suđeno', napisala je.

Nedavno se raspisala o gostima.

'Gost ima pravo i priliku da komentira. Ali... Istina je i da druga strana vidi goste. Njihovu pristojnost, kulturu, stupanj mogućnosti uživanja... štošta. Ne možeš da ne vidiš. I sve brže shvaćaš. Sinoć. Komentiram ekipi kako smo privilegirani gostima. Gospoda. Gurmani. Ozračje - nešto između kazališta i dnevnog boravka. Sjedi tu i chef kuhinje jednog ciriškog restorana. Uživamo. Večer ide kraju i ja zaključim: "Znate, od svih stolova, nije mi se dopao jedan i pol." Turobni, prigušeni, opredijeljeni da budu latentno neraspoloženi i životno stisnuti. Osjetiš tu nesretnu, zbrkanu energiju. I, vidi čuda. Ono što je jednom chefu kuhinje savršeno, baš njima nije. Sutra bih potpisala koliko treba manje, samo da nigdje i nikada ne srećemo zajedljive likove. Takvi se ne hrane ni hranom ni ljepotom. Njih "hrani" samo negativa. Vidjet ćete ih i osjetiti svugdje oko sebe. I nisu za osudu. Nije to lako', napisala je među ostalim.