Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BILA JE MLAĐA 28 GODINA, A OSTAVILA GA U 58 SEKUNDI: Fatalna Slavica smotala ga je oko malog prsta

Autor Mislav Bosančić

Bernie i Slavica Ecclestone bili su u braku 24 godine, a razveli su se u 58 sekundi.

 Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi Izvor: Profimedia

Milijarder Bernie Ecclestone jedan je od najbogatijih ljudi Velike Britanije, ali i svijeta. Nizak rastom, ali pozamašnog bankovnog računa, 92-godišnji Bernie poznat je kao čelnik Formule 1, ali i vremešni zavodnik koji je otac četvero djece, a dvije svoje kćeri dobio je u braku s Hrvaticom, Slavicom.

 Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi Izvor: Profimedia

30 centimetara viša Riječanka osvojila ga je na prvi pogled, a zahvaljujući njegovom bogatstvu postala je i najbogatija Hrvatica. Razlika od 28 godina ih nikada nije smetala, a iako su se mnogi podsmjehivali njihovoj razlici u visini, ni to im nije bio problem. No na kraju im se brak raspao zbog jedne jedine stvari, a koja je rezultirala najkraćim razvodom u povijesti.

No, krenimo od početka. Bernie je rođen 1930. u Velikoj Britaniji, a visok je tek 159 centimetara. 'Sićušni' Bernie možda je nizak rastom, ali ne i talentom. Naime, vrlo je rano postao mega uspješan poduzetnik, a svoje je bogatstvo stekao funkcijom šefa Formule 1. Osim utrkama, bio je i menadžer vozača te se bavio i televizijskim projektima, a danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na preko tri milijarde dolara.

 Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi Izvor: Profimedia

Baš zbog svoje ambicije, lavovske hrabrosti i poduzetnosti Bernie je oduvijek bio privlačan ženama, a prvi se puta oženio s djevojkom Ivy dok je još bio vrlo mlad te je u tom braku dobio kći Deborah. Nakon nje je bio 17 godina u ljubavnoj vezi s Tuanom Tan, a koju je ostavio upravo zbog fatalne Slavice koju je upoznao 1984. i odmah izgubio glavu za njom.

188 centimetara visoka ljepotica iz Rijeke ostavila ga je bez daha kada ju je vidio na jednoj utrci Formule 1. Odmah je znao da mora biti njegova, a Slavica, koja je tada radila kao manekenka, ranije je s medijima podijelila i kako su se upoznali.

 Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi Izvor: Profimedia

Proklinjala sam i vrućinu i utrku i sjela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je Bernie vidio pozvao me je u svoj 'Moto-hotel'. Bio je to njegov pokretni ured u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me na piće, ali nismo mogli previše razgovarati jer ja nisam znala engleski, a on nije znao talijanski. Ostavila sam mu broj telefona ali – pogrešan. Morao je okrenuti pola svijeta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana me uspio pronaći’, ispričala je novinarima devedesetih Slavica koja je prilikom njihovog prvog susreta imala samo 23 godine, dok je Bernieju bila 51 godina, no ni to im nije smetalo.

 Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi Izvor: Profimedia

Vjenčali su se 1985. i u braku ostali 24 godine tijekom kojih su dobili dvije kćeri, Tamaru i Petru, a ono što ih je razdvojilo nije bila ni visina ni razlika u godinama, već to što je Bernie bio previše zaljubljen u svoj posao.

Što imam od njega? Dolazi s posla poslije osam, večera i ode spavati. Čak i ako je na odmoru, ne može dvije minute biti na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima’, rekla je Slavica nakon što je mnoge šokiralo kad se saznalo da se u 50. godini odselila iz njihovog doma vrijednog 10 milijuna funti i da je unajmila odvjetnika.

 Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi Izvor: Profimedia

Bernie je priznao da je u Slavicu tad bio još uvijek zaljubljen te da nije želio razvod, ali i sam je bio svjestan da neće smanjiti posvećenost poslu.

'Nisam želio razvod tada za razliku od nje. Izbacila me dok sam još bio zaljubljen u nju. Imala je 50-ak godina i željela drukčiji život. Nije joj se sviđalo što 17-18 puta godišnje odlazim od kuće. Zašto nisam ostao da spasim brak? Mislim da sam joj to spomenuo, no znala je da lažem', otkrio je jednom Bernie koji o svojoj bivšoj i danas ima samo riječi hvale. Nazvao ju je izuzetnom ženom, drugačijom od ostalih.

 Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi Izvor: Profimedia

Njihov je brak dugo djelovao idilično pa je mnoge jako iznenadilo kada su se razveli. Ono što je javnost posebno zaintrigiralo bilo je to što je njihova brakorazvodna parnica trajala rekordnih 58 sekundi! Cijela stvar je okončana na sudu u manje od minute, a bivši supružnici su se odmah složili oko podjele izdašne imovine.

Tako je Slavica 2009. izašla iz sudnice bogatija za preko milijardu dolara na računu, dionicama i brojnim vrijednim nekretninama. Slavica danas uživa u solo životu, izgleda sjajno kao i uvijek, a iako živi u Londonu gdje su joj kćeri, najčešće Hrvatsku posjećuje ljeti.

 Bernie i Slavica Ecclestone razveli su se u 58 sekundi Izvor: Profimedia

Bernie je pak Slavicu zamijenio s Fabianom Flosi, ženom koju je oženio 2012., a s kojom je 2020. dobio sina Acea u 90. godini života. Danas uživa u mirovini, no i dalje budno prati sve događaje iz svijeta moto trka. Sa Slavicom je ostao u odličnim odnosima, kao i s njihovim kćerima.

Povezane Vijesti