Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić (72) snimljen je ispred zagrebačkog Županijskog suda. Naime, optužno vijeće Županijskog suda danas će u slučaju ‘Veliki Agrokor’ iz drugoga pokušaja pokušati saslušati vještaka poljskoga KPMG-a, Ismeta Kamala, nakon što je na prošloj sjednici Ivica Todorić prekinuo ispitivanje, zatraživši izuzeće optužnog vijeća.

Danas pobjeđujemo, kako god bilo’, rekao je odlično raspoloženi Todorić novinarima dok je ulazio na sud.

Ivica Todorić ispred zagrebačkog Županijskog suda
Robert Anic/PIXSELL 

Podsjetimo, Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili Agrokor za 1,2 milijarde kuna. Bivši vlasnik Agrokora i njegovi suradnici nedavno su imali razlog za slavlje. Naime, pravomoćno su oslobođeni optužbe da su oštetili taj koncern za oko 1,25 milijuna eura odlukom Vrhovnog suda u procesu Mali Agrokor.

Ivica Todorić ispred zagrebačkog Županijskog suda
Robert Anic/PIXSELL 

Ivica Todorić sve je komentirao u Dnevniku Nove TV. Na pitanje što bi poručio DORH-u nakon dobivene bitke, odgovorio je:

Ovo traje šest godina. Prije šest godina oni su oteli privatnu imovinu u Hrvatskoj na način da su rekli da sam ja kriminalac. Mene su napadali, to im je trebalo da bi mogli oteti kompaniju. I da je kompanija u problemima. Nakon šest godina tri optužnice su dignute. Sve tri su pale. Kažu, to je u povijesti najveći proces. Pa, koje je to tužiteljstvo? To tužiteljstvo bi trebalo pasti jer u našem slučaju, najvećem slučaju, najvažnijem slučaju, nijedna optužnica im nije prošla’.