Na jučerašnjem ročištu na Općinskom sudu u Splitu počelo je suđenje reperima Vojku V i Grši koje je Zoran Mamić tužio za klevetu. Očekivano, bjegunac od hrvatskog pravosuđa nije se pojavio u Splitu, a predstavljala ga je odvjetnica Jovana Puhalo. Atraktivna brineta plijenila je pažnju svojom pojavom i sve su kamere bile uperene u nju.

Jovana Puhalo je odvjetnica Zorana Mamića
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Tko je Jovana Puhalo?

Odvjetnica Jovana Puhalo ima 35 godina, a u intervjuu za 24sata ranije je otkrila što ju je navelo da postane odvjetnica.

Najveća motivacija za ulazak u odvjetništvo bila je dinamika tog posla i činjenica da uvijek ima prostora za napredak. Nijedan dan u ovom poslu nije isti i prisiljeni ste svakodnevno izlaziti iz komfor zone i stalno prihvaćati nove izazove’, rekla je i dodala:

‘Različiti predmeti u kojima zastupam traže od mene da ulazim u potpuno različitu problematiku te zahtijeva poznavanje tematike i iz drugih zanimanja. Kao braniteljica osjećam visoki stupanj motivacije i odgovornosti da u svakom pojedinom slučaju poduzmem sve kako bi okrivljenik imao sva ona prava koja mu zakon omogućuje i kako bi postupak koji se protiv njega provodi bio zakonit’.

Jovana Puhalo je odvjetnica Zorana Mamića
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

A evo što je rekla koliko pazi na fizički izgled.

‘Psiholozi kažu da su samo tri sekunde dovoljne da druga osoba oblikuje mišljenje o vama na temelju vašeg izgleda, govora tijela, ponašanja i načina na koji ste odjeveni. Postoji neki kodeks odijevanja u odvjetništvu, a s ciljem pokazivanja poštovanja prema sudu i ozbiljnosti prema poslu kojim se bavimo pa osobno izbjegavam nositi šarene odjevne predmete i asimetrične krojeve. Općenito više volim klasiku i neboje. Spremim se u 15-ak minuta, a prvu kavu pijem u autu na putu prema sudu ili uredu’, ispričala je.