'Kad mi dođe iz zemlje u kojoj je sve skuplje i prigovara...': Hrga bez dlake na jeziku otkrila što joj smeta

Poznata je po tome da na Facebooku komentira aktualnosti.

Privatni album

Bivša novinarka, poduzetnica Mirjana Hrga, na Facebooku se raspisala o cijenama u hrvatskim restoranima.

Dražen Kokorić 

‘Plovim po Hrvatskoj i promatram situaciju vezano uz prigovore na skupoću. Uspoređujem sa zimom i cijenama na skijanju u susjednim europskim zemljama. Reći ću to ovako:

- nikada ne bih išla na putovanje ako nemam novac za to.
- nikada ne bih u nekom mjestu obilazila restorane i oduzimala vrijeme konobarima s pitanjem: Mogu li vidjeti menu?
- nikada ne bih banula na večeru bez rezervacije i čudila se zašto za mene ne pronalaze slobodan stol.
- nikada ne bih došla na večeru gdje sam prethodno rezervirala stol i naručila po osobi toplo predjelo, čašu kućnog vina i vodu iz slavine. Taj stol “košta” (radnik, režije, trošak cijelog pogona).
- nikada ne bih tijekom večere izvadila karte da s društvom otkartam (i to sam vidjela, kao i zbunjene vlasnike koji ne znaju kako da objasne da to nije u redu)’, napisala je.

‘Bez rezervacije eventualno bih došla tijekom ručka, ali:

- nikada ne bih naručila vodu iz slavine, jer i taj konobar mora otići, donijeti, oprati čaše - njegovo vrijeme i režije koštaju.
- nikada ne bih pitala za popust.
- nikada ne bih javno ocjenjivala i prigovarala na hrani, ali pohvalila bih rado. Uglavnom, koliko god da košta, to je moje vrijeme, moja nagrada za proteklo vrijeme napornog rada. Ne pitam. Želim uživati, a ne divljati, tjerati pravdu, očekivati da mi se pokloni jer za neke, izgleda, ništa drugo ne bi bilo pravedno. Ne prigovaram’, dodala je.

Facebook 

‘Restoranima na otocima koji Hrvatsku čine nevjerojatno posebnom (Zverinac, Silba, Dugi Otok, Rava, Iž i “slični usred mora”) digla bih spomenik. E to se stvarno treba znati organizirati, “ubiti” od posla i svakodnevnih izazova. Što god tko mislio, to nije ni približno jednostavno. I - neka košta. Pogledi s njihovih terasa su “milijun dolara”. To je ono zbog čega dolaziš i što ti dušu hrani. Nije problem što je našem čovjeku skupo (razlozi jasni), ali kad mi dođe iz zemlje u kojoj je sve skuplje i prigovara, e onda se stvarno pitam - o čemu je zapravo riječ… Mislim da ni jedna cijena za ovaj dio Hrvatske nije previše. Štoviše. A o onima o kojima mi se ne da pričati, neću ni pisati’, zaključila je.