Bivša novinarka, poduzetnica Mirjana Hrga, na Facebooku se raspisala o turističkoj sezoni.

Na televizijama se predstavnici vlasti i turističkih zajednica ne mogu nahvaliti koliko je sezona dobra. Bilježe oni porast. Istovremeno, zove me draga prijateljica iz Malog Lošinja, jednog od hit mjesta hrvatskog turizma: “Draga Mirjana, što je ovo sa sezonom?”. Nisam otprve shvatila u kojem smjeru ide pitanje: dobrom ili lošem’, napisala je.

Ja sam naime iz čistog avanturizma otvorila konobu kraj groblja u povijesnom Osoru, na zabačenom, izrovanom mjestu koje stvarno trebaš pronaći i nemam pojma što se događa izvan “mojih zidina”. Sada na plaži, u istom tom Osoru, jedna draga i pametna gospođa postavlja mi isto pitanje’, dodala je.

Mirjana Hrga je bivša novinarka
Dražen Kokorić 

‘Sad se i ja pitam: Kako zapravo vani stvari stoje? Što smo to napravili ako smo podbacili? Kome vjerovati - medijskim izvještajima ili ljudima iz zajednice? Ja se izuzimam jer hvala Bogu izgradila sam svoju priču, stekla drage goste koji mi fakat hrane dušu. Kao i nekada novinarstvo. Međutim - pametan čovjek je sretan onoliko koliko su sretni ljudi oko njega. I zato - kako stvari zapravo stoje?’, zaključila je.