BRAČNA IDILA KRATKO JE TRAJALA: Nakon rajskog vjenčanja počele su svađe i razvod iz noćne more

Brak Josipa Radeljaka Dikana i Vlatke Pokos, a osobito razvod, odigrali su se pred očima javnosti.

Andrej Kreutz/PIXSELL

Poduzetnik Josip Radeljak Dikan (79) ranije je punio medijske stupce zbog svog burnog ljubavnog života, a mnogi još pamte njegov odnos s bivšom suprugom Vlatkom Pokos (52). Njihov brak, a osobito razvod, odigrali su se pred očima javnosti. Vjenčali su se u siječnju 2006. na pješčanoj plaži karipskog otočja Turks i Caicos, nakon čega se Vlatka preselila u Dikanov stan na Cvjetnom trgu.

Story 

No, bračna 'idila' pukla je nakon godinu i pet mjeseci braka. Burno su se vrijeđali i svađali jer je Dikan tvrdio da ga Vlatka vara s mlađim muškarcem. Tada su se navodno i potukli. Izbacio ju je iz stana dok je na sebi imala samo traperice i majicu. Tu noć Vlatka je prespavala kod prijateljice. Idući se dan vratila po svoje stvari u zajednički stan na Cvjetnom trgu u Zagrebu, no ključ nije odgovarao bravi, pisao je 24sata.

Jurica Galoic/PIXSELL 

Četiri dana nakon toga Radeljak se pojavio na HRT-u u emisiji Otvoreno. Voditelj Mislav Bago je predstavio goste u studiju i najavio da će razgovarati o pravu na privatnost javnih osoba. U jednom trenutku iznervirani Radeljak teatralno je bacio prsten i rekao: 'Evo, ja sam od ovog trenutka slobodan'.

Robert Gašpert 

Umirovljeni poduzetnik nije htio Vlatki vratiti stvari iz zajedničkog stana, a popis stvari koje je Pokos tražila bio je itekako osebujan. U tužbi je navela nekoliko desetaka odjevnih predmeta te brend i boju svakog od njih. Tako se na popisu našlo 27 bundi i kaputa (Fendi, Gucci, Prada, D&G, Ferretti...), 20 pari gaćica, 30 haljina, 30 odijela, osam grudnjaka, dvije svilene spavaćice te različiti modni dodaci, pisao je Index.

Andrej Kreutz/PIXSELL 

Dikan je o Vlatki progovorio u rijetkom intervjuu prije dvije godine.

Moram biti zahvalan toj Vlatki jer ona je imala dovoljno hrabrosti da stupi u vezu sa mnom. U vezu s ludim, s čovjekom koji je potpuno u mraku. Moram priznati, ona mi je na neki način pomogla u liječenju mog ludila’, rekao je u Podcast Incubatoru.

Nije mu se svidjela njezina knjiga ‘Život u raju’ koju je napisala o njihovom odnosu i kaže kako je ona svašta napisala te da svatko tko je pročitao tu knjigu može samo zaključiti kako je ona luda. Osvrnuo se i na razlog zbog kojeg je došlo do prekida i zašto ju je odlučio izbaciti iz stana u kojem su živjeli na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Pa nisam ja nju potjerao na ulicu zato što sam lud, već zato što mi je tukla dijete’, izjavio je.

Story 

Upravo je za njegovom kćeri Lanom, tvrdila je Pokos, najviše patila kad je počeo njihov mučan razvod.

Ja sam se zaljubila u nju i prije nego sam je vidjela prvi put uživo. Imala sam tada 31 godinu i željela sam silom biti mama. Ja sam željela biti njezina mama’, ispričala je Vlatka za RTL Exkluziv 2018. godine.

Robert Anić/PIXSELL 

Ja sam pet godina proživljavala pakao, nisam mogla spavati uopće. Što god on govorio, on i dan danas govori užasne stvari i laži, ja sam bila dio njezinog života i zato ne žalim ni za čim - zato što sam ja te godine dala njoj. Moja veza s njim ne bi potrajala toliko dugo, niti bi se ja udala za njega da nije bilo Lane’, dodala je.