Počinjem novi projekt, a riječ je o stvaranju osobnog brenda Nikola Miljenić Academy. Ideja mi je proširiti svoju sportsku karijeru kroz poduzetništvo, jer što je danas sport bez biznisa. Imao sam slično iskustvo na fakultetu, ali tada nisam još radio na sebi, nego sam učio teoriju. Možda je ovo najbolja praksa - započeo je razgovor 24-godišnji Nikola Miljenić, plivač koji je domaću javnost oduševio plasmanom u polufinale utrke na sto metara leptir na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, popravivši dotadašnji hrvatski rekord Duje Draganje, a osobito dame svojim atletskim tijelom.

Plivač Nikola Miljenić je sin bivšeg ministra Orsata Miljenića
Filip Popović 

Da ovaj ambiciozni momak ima i poduzetnički nos, dokazao je osmišljavanjem svoga sportskog brenda za koji vjeruje da će pridonijeti promociji plivanja kod nas.

- Svi ozbiljniji sportaši tako rade pa sam odlučio i ja. Čini mi se da samo sportski rezultat nije dovoljan, treba napraviti i dobru priču vezanu uz uspjeh. Iznimno mi je važno prenositi stečena znanja i vještine mlađim naraštajima pa će se dio novog projekta svakako temeljiti na tome. Gledajući iz šire perspektive, radimo promociju plivanja u Hrvatskoj. Smatram da status ovog sporta kod nas može biti mnogo bolji, kao što je recimo u Italiji, Americi, Australiji ili nama još bližoj Mađarskoj - objašnjava Nikola.

Plivač Nikola Miljenić je sin bivšeg ministra Orsata Miljenića
Filip Popović 

Kako kaže, obitelj mu je najveća podrška, a kako mu je otac Orsat Miljenić, bivši ministar pravosuđa, a sada predstojnika Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, vjerujemo da je kvalitetne savjete dobio upravo s te strane.

Plivač Nikola Miljenić je sin bivšeg ministra Orsata Miljenića
Privatni album 

Kako je rekao za Story, plivanjem se počeo baviti sa sedam godina naslijedivši od oca sportski gen, a od mame upornost. Sportsku crtu imaju i njegova sestra Marija, koja također trenira plivanje, te brat Lovro koji se odlučio za judo. Ambicija, talent i sportski duh odveli su ga na školovanje u SAD gdje je proveo nekoliko posljednjih godina. Isprva je htio studirati na Kelley School of Business, ali završio je u Los Angelesu.

Plivač Nikola Miljenić je sin bivšeg ministra Orsata Miljenića
Filip Popović 

- Hvala plivačkom timu, mojoj obitelji i svim prijateljima za najljepše godine mog života. U Los Angeles došao sam kao dječak i tamo sam odrastao u muškarca - oprostio se Nikola na Instagramu od svoje američke avanture u lipnju prošle godine.

- Nakon što sam završio studij u Los Angelesu, odlučio sam se vratiti u Hrvatsku. Ako se to može nazvati povratkom jer zbog profesionalnog plivanja stalno putujem - kaže nam ovaj student prava.

Plivač Nikola Miljenić je sin bivšeg ministra Orsata Miljenića
Filip Popović 

- Neću plivati cijeli život - smije se pomalo zbunjen epitetima da je jedan od najzgodnijih Hrvata:

- Nikad nisam razmišljao o sebi na taj način, niti sam to čuo ikad osim u medijima.

A razmišlja li o modelingu, vodama u kojima se okušao njegov brat?

- Lovro mi je savjetovao da probam. Mislim da bi moglo biti zanimljivo - iskren je.

Plivač Nikola Miljenić je sin bivšeg ministra Orsata Miljenića
Privatni album 

Jako mu je važna ravnoteža između privatnog i profesije, ali i avanturistički duh.

- Obožavam putovati, upoznavati nove ljude i kulture te obilaziti nova mjesta - naglašava.

Nedavno je boravio u Tajlandu u sportskom kampu gdje je pronašao vremena i za privatne skitnje. O idealnoj djevojci kaže samo da bi trebala biti spremna na njegov ritam koji će je zasigurno odvesti na najudaljenija mjesta. Suprotno tom intenzivnom tempu, mladom sportašu i poduzetniku idealni trenuci opuštanja su s obitelji i prijateljima te u šetnji sa psom.