Saborska zastupnica Marijana Puljak i njezin suprug, splitski gradonačelnik Ivica Puljak, u braku su od 1995., a upoznali su se na prvoj godini fakulteta. Imaju troje djece – sina Tomu te kćeri Ivu i Emu.

Javnost ih je imala priliku vidjeti u lipnju prošle godine, kad su održani prijevremeni izbori za gradonačelnika Splita. Ivicu su tada iz stožera bodrili supruga Marijana i djeca, a obitelj je pozirala fotoreporterima s velikim osmjehom na licu.

Marijana Puljak s djecom
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Bračni par Puljak je ranije u intervjuu za Story progovorio o svojoj djeci.

Naša su djeca odrasla. Najstarija kći Ema ima 26 godina i živi u Francuskoj, blizu Ženeve. Magistrirala je na FER-u, smjer računarstvo i potom upisala doktorat u Barceloni, koji sada radi u Ženevi. Sin Toma ima 22 godine, živi u Zagrebu i studira također na FER-u, smjer računarstvo. Najmlađa kći, 17-godišnja Iva sada je završila drugi razred srednje škole MIOC’, rekao nam je Ivica u srpnju prošle godine.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

U razgovoru nam se pridružila i Marijana koja je također otvoreno komentirala odnos s djecom.

‘Naravno da se brinem za djecu, ali nisam im stalno za vratom. Važno nam je znati da je sve u redu s njima, a čujemo se po potrebi. U današnje doba videopoziva na raznim kanalima, mobitelima, laptopima i kad smo daleko, čini se kao da smo svi blizu. Jer kad god trebamo jedni druge, vrlo brzo se čujemo i vidimo. Naša su djeca zaista samostalna, izrasli su u vrijedne mlade ljude i, ako nisam dosad dovoljno naglasila, jako smo ponosni na njih’, poručila je.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

A evo što je rekla bi li djeci savjetovala da se bave politikom.

Preporučila bih im da se bave društveno korisnim radom. Hoće li to biti politika ili neke udruge civilnog društva, volontiranje, pomaganje drugima, doniranje, najbolje će oni sami odabrati. I dosad su bili uključeni u neke naše volonterske ili humanitarne akcije, na primjer zajedno kuhamo večeru za 30 beskućnika u sklopu akcije O La La u Splitu najmanje jednom godišnje’, otkrila je.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Facebook 

‘Ranije su bili manje zainteresirani za politiku, mogu reći da su se i brinuli za nas jesmo li jeli i slično jer nas nema često kod kuće. Ali sada kada su stariji, postali su zainteresiraniji i za politiku. Na primjer, kći Ema koja živi u Ženevi ponekad zna nazvati jer je pročitala nešto o meni pa upravo time zna iskazati svoje mišljenje. S obzirom na to da su zreliji, primijetili smo da su zainteresiraniji. Osim toga, volontirali su na izborima, bili su promatrači na izbornim mjestima. Ponosni smo na svoju djecu. Nama je iznimno drago što su naša djeca neovisna i samostalna. I puno rade. Odgajali smo ih da razmišljaju svojom glavom i da budu samostalni. Isto tako, moram reći da imamo veliku obitelj koja nam je puno pomogla s djecom. Mi ne bismo mogli ovako živjeti, ja putovati, a supruga živjeti na relaciji Zagreb - Split, da nismo imali podršku obitelji. Važno je imati ljude oko sebe koji vas podržavaju i vole pa upravo tako i mi odgajamo našu djecu’, dodao je Ivica.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

Splitski gradonačelnik rekao je kako je njegova supruga stroži roditelj.

Marijana je stroža od mene. Moj autoritet kod djece je praktički nula, zato što bih uvijek prijetio kaznama, ali nikad se ne bi obistinile’, kazao je te objasnio kako s djecom imaju roditeljski odnos, a ne odnos najboljih prijatelja.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Jadran Babić 

S djecom nemamo prijateljski odnos, nego roditeljski. Mi smo djeci roditelji, nismo im prijatelji. Treba se znati tko je roditelj i autoritet, a tko je dijete. Kada naša djeca imaju neki problem, razgovaramo s njima i savjetujemo ih’, poručio je.

Marijana i Ivica Puljak imaju troje djece
Facebook 

Inače, Marijana je na Facebooku nedavno objavila fotografiju na kojoj u restoranu pozira sa sinom Tomom i njegovom lijepom djevojkom Karlom te se pohvalila njihovim uspjesima.


Sunce mamino je položilo zadnji ispit na FER-u, a sunce sunca maminoga položilo vozački pa slavimo’, napisala je tada.