Život bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma (62) oduvijek je pod povećalom javnosti, a posebno su se pratili njegovi ljubavni skandali. Mnogi se sjećaju kad je 2009. šokirao domaću javnost i priznao da je već nekoliko godina u vezi s 24 godine mlađom Fani Horvat iako je tada još uvijek bio u braku s Ankicom Kerum.

Željko Kerum u braku je s Fani Kerum
Ivo Cagalj/PIXSELL 

Kerum je s bivšom suprugom Ankicom dobio dvoje djece - 33-godišnju kćer Nevu i 32-godišnjeg sina Joška. A već je mnogo puta Joško punio medijske stupce zbog svog načina života.

'Dok je kći Neva karakterno više na mamu, samozatajna i bježi od medija, Joško je na oca pa je već davao intervjue, vozi skupe i brze automobile, izlazi u kafiće i plaća runde od po nekoliko tisuća kuna', ispričao je anonimni izvor blizak obitelji 2011. za Jutarnji list.

Željko Kerum u braku je s Fani Kerum
Hrvoje Jelavić/PIXSELL 

Tako se ranije pisalo o njegovom BMW-u tablica ST 1991-JK, koje označavaju godinu rođenja i inicijale Kerumovog sina, a u fokus javnosti došao je i nakon napisa da mu ga je otac navodno kupio za 18. rođendan. Osim BMW-a, o Jošku Kerumu se pisalo kada je platio 1000 kuna kazne jer je vozio Mercedes ML 63 AMG svog strica Jure te kad je, zajedno s prijateljima, sudjelovao u tučnjavi nakon koje je prekršajno prijavljen.

Željko Kerum sa sinom Joškom
Ivo Cagalj/PIXSELL 

Joško je ujedno i vlasnik splitskog trgovačkog centra Joker gdje radi u popularnom 'Fitness centru Joker'. U rujnu 2020. postao je otac prvog djeteta kad mu je djevojka Maja, kći uglednog šibenskog odvjetnika, rodila djevojčicu.

Što više dice, to bolje. Znamo kako će se curica zvati, ali to ne bih htio komentirati. Sve je u redu prošlo s porodom, i majka i curica su dobro. Sve je zdravo’, potvrdio je tada djed Željko Kerum za 24sata.

Željko Kerum u braku je s Fani Kerum
Hrvoje Jelavić/PIXSELL 

O Jošku se pisalo u medijima i zbog slučaja nestanka mladića Mateja Periša. Naime, tada uoči Nove godine, pisalo se da je u Beogradu u istom društvu bio i Joško, što je njegov Željko otac demantirao na Facebooku.


'Dragi prijatelji i poštovani mediji, prvo želim svima puno zdravlja i sreće u novoj godini. Moram se osvrnuti na slučaj nestanka našeg sugrađanina Mateja Periša. Cijeli grad i naša država su tužni zbog toga i siguran sam da je svakom tko je normalan žao i Mateja i njegove obitelji. Nažalost, ima svakakvih nedobronamjernih medija i novinara koji plasiraju laži, pa su tako u tim lažima plasirali priču da je moj sin Joško bio u Beogradu s tim društvom. To nije istina, moj sin je bio u Splitu. To zna i policija i novinari, ali jedan novinar (pod pseudonimom) koji stalno plasira laži o meni to je pustio u javnost, svjesno, da mi učini štetu. Molim medije da prenesu ovu moju objavu i nadam se uz pomoć Boga sretnom završetku potrage za Matejem', napisao je tada.