Nakon što je na koncertu u Splitu Alen Islamović s grupom Bijelo dugme otpjevao pjesmu ‘Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo’, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara podnijela je prijavu protiv organizatora te traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Alen Islamović je poznati pjevač
Facebook 

Sad se oglasio bivši političarGordan Maras.

Podrška Alenu i Bijelom dugmetu. Ja jako volim Bijelo dugme i Alena Islamovića. Oni su dio moje mladosti i odrastanja. U njihovim pjesmama pronalazim samo lijepe emocije i što se mene tiče ponosan sam što mi je Alen prijatelj te što je uz Bihać odabrao i Zagreb da bude njegov grad. Nikoga oni nisu niti žele provocirati. Samo pjevaju svoje pjesme već više od 50 godina’, napisao je.

‘Za mene je Bijelo dugme dobrodošlo gdje i kad hoće, a kada budem u prilici rado ću otići na njihov koncert. Preporučio bih onima kojima njihove pjesme smetaju da jednostavno ne idu na njihove koncerte. Također im poručujem da ću se boriti svim silama da od Hrvatske ne naprave zatucanu zemlju gdje će pjevati samo pjevači po njihovom ukusu’, dodao je.

Gordan Maras je izašao iz politike i sad je poduzetnik
Facebook 

Ranije se oglasio i Islamović.

Nije nam bila namjera nekog provocirati, ali napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi Bijelo dugme, koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta’, rekao je za Klix.ba.