Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić (33), rano je ostala bez oca i odrastala je u ratnom Sarajevu. Unatoč tome, djetinjstvo joj je, kaže, bilo lijepo. 

Benjamina Karić je gradonačelnica Sarajeva
HATIM KAGHAT / Belga Press / Profimedia 

Odgojila ju je baka Anka, koja ju je naučila svemu bitnom u životu - da cijeni sebe i druge, da u ljudima traži ono najbolje, vrijedno radi i pomogne kome god može.

Benjamina Karić je gradonačelnica Sarajeva
Armin Durgut/PIXSELL 

Iako je Židovka, u rubriku nacionalnost upisala se kao ‘ostali’.

Ja se zaista osjećam kao da pripadam svim nacijama jer potječem iz obitelji u kojoj ima Hrvata, Srba, Bošnjaka, Židova... Ponosna sam na tu šarolikost jer je ona utjecala na moj razvoj i utkala temelje za moju toleranciju i podjednaku ljubav prema svim ljudima. Kad sam bila djevojčica, mnogi su me pitali što sam, misleći pritom - koje sam nacije. Nisam znala što reći pa sam pitala baku. Ona mi je dala najbolji odgovor, koji i danas koristim: "Reci im da si čovjek". Ja sam ponajprije čovjek, a sve ostalo je privatna stvar’, rekla je za Gloriju.

Benjamina Karić je gradonačelnica Sarajeva
Armin Durgut/PIXSELL 

Ova političarka je udana, a njezin suprug je kardiokirurgAlen Karić. Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja i imaju sina Natana.

Benjamina Karić s mužem i sinom
Instagram 

Benjamina je postala gradonačelnica Sarajeva na 30. rođendan u travnju 2021. godine.