Premijerka Srbije Ana Brnabić oduvijek je privlačila pažnju javnosti i medija zbog svog privatnog života.

Naime, ona je pripadnica LGBTQ zajednice i već je 12 godina u vezi s atraktivnom liječnicom Milicom Đurđić. Njih dvije imaju sina Igora, a dijete su dobile vantjelesnom oplodnjom u veljači 2019. godine.

S obzirom na to da u Srbiji ne postoji zakon o istospolnim brakovima, Ana Brnabić još uvijek ne može biti zakonska skrbnica svome sinu te se trenutno Milica po zakonu Srbije vodi kao samohrana majka.

Ana Brnabić i Milica Đurđić zajedno su 12 godina
ANTONIO AHEL/PIXSELL 

Zbog toga premijerka ne može biti upisana kao roditelj u izvodu matične knjige rođenih te sina ne može upisati u vrtić ili odvesti na odmor preko granice bez papira.

‘Dajem sve od sebe, ja sam povećala vidljivost zajednice i ako se bar jedna osoba osjeća bolje. Ja pomičem granice za barem jedan metar, učinite i vi isto i svima će biti isto, prestanite kritizirati.Ja sam sebi dala nijedno drugo pravo od onog što i vi imate i to nije mnogo prava, slažem se.Ja se nisam udala. Ne mogu se vjenčati, živim u neregistriranom partnerstvu, ne mogu usvojiti dijete’, rekla je Brnabić u rujnu 2022. godine.

Ana Brnabić ima sina Igora
DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR, NEMANJA NIKOLIĆ/KURIR 

Malenog smo posljednji put vidjeli u javnosti u listopadu prošle godine, što je bila rijetka prilika, i to kad je premijerka u Skupštini Srbije s članovima nove vlade položila zakletvu kojom se obavezala na odanost Republici Srbiji i da će čuvati Ustav i zakon.

Milica je na važan događaj dovela i Igora, a Ana im je često domahivala na galeriji.

Međutim, najslađi prizor se dogodio nakon ceremonije, kad se maleni Igor zatrčao preko hodnika parlamenta i skočio Ani u naručje, a onda su se čvrsto zagrlili. Fotografije pogledajte u galeriji.

DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR, NEMANJA NIKOLIĆ/KURIR Sin Ane Brnabić