Jadranka Kosor iskoristila je subotnje popodne za opuštenu šetnju sa sinom Lovrom Škopljancem i unukom Ezrom.

Bivšu premijerku ulovile su i Storyjeve kamere, a pritom ni ona ni njen nasljednik nisu skidali velike osmijehe s lica, dok je mališan bio nešto ozbiljniji.

Političarka se zatim na Twitteru pohvalila i fotografijom iz šetnje. 'U divnom društvu. Tin Ujević, najveći pjesnik. Varšavska ulica, Zagreb', napisala je, te otkrila da ju je fotografirao sedmogodišnji unuk.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Robert Gašpert 

Podsjetimo, Lovro je rođen u prosincu 1984. godine u Zagrebu. Njegov otac je Ivo Škopljanac, sportski novinar i bivši suprug političarke koji je preminuo 2013. godine u 65. godini nakon kratke i teške bolesti.

On je jedino dijete bivše premijerke koja je 2016. godine postala i ponosna baka. Lovro se u listopadu 2015. godine vjenčao dugogodišnjom djevojkom Mateom s kojom je dobio sina.

Jadranka ne voli pričati o svom privatnom životu, posebno ne o sinu i njegovoj obitelji, no zna se da je jako bliska s jedincem. Ipak, napravila je iznimku u listopadu prošle godine kada je otvorila dušu za magazin Story.

'Moj sin i unuk žive svoj život, ja svoj. Veselim se svakom susretu s njima. Jako su slični. Često dođu k meni na ručak, i snaha, dakako. Ja volim kuhati, a oni vole jesti. Razgovaramo puno, lijepo nam je zajedno', rekla nam je tada, a otkrila je i kako izgledaju trenuci koje provodi s unukom.

Jadranka Kosor i sin Lovro su iznimno bliski
Robert Gašpert 

'Puno, puno razgovaramo, čitamo knjige. Moj je unuk zgodan, veseo, pametan dječak. Katkad zajedno gledamo filmove, a bezbroj puta smo gledali ‘Titanic’. Zaista je impresioniran Titanicom kao građevinom, brodom. Zna svaki detalj o tom brodu, svaku scenu iz filma, pa i dijaloge. Uvijek reagira kao da ga vidi prvi put, fasciniran je.'

Na naše pitanje gledaju li je drugi roditelji te bake i djedovi kad s unučićem dođe negdje, Jadranka je spremno odgovorila: 'Ako smo negdje na igralištu ili u gradu, na tržnici, naravno da mnogi gledaju, ali i komentiraju. Često šećem u Maksi­miru s unukom i sinom, a kad sam sama s unukom, nastojim ga maksimalno zaštititi komentara i fotografiranja. Moj sin je u vezi s tim također jako strog i u tome ga podržavam. Djecu treba maksimalno zaštititi društvenih mreža i medija.'

Jadranka Kosor u šetnji sa sinom i unukom
Robert Gašpert Jadranka Kosor u šetnji sa sinom i unukom

'Ezra je svjestan da sam ja njegova baka. I zna da sam bila predsjednica Vlade, ali premali je da bi znao što to znači. Nikada nismo razgovarali o politici pred njim, no on je puno toga zapamtio slušajući naše razgovore. Nedavno me pitao: Kako je to bilo kada si ti bila šefica Hrvatske? Rekla sam mu da nisam bila šefica Hrvatske, nego Vlade. On je odgovorio da je to isto. Što zapravo i jest', zaključila je.