Humanitarni šahovski turnir poznatih osoba danas je u zagrebačkoj konobi okupio brojne domaće celebritije iz svijeta politike, sporta, estrade i medija. Među ostalim, šah je zaigrao saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar uprave, Arsen Bauk.

Arsen Bauk voli igrati šah
JURICA GALOIĆ/PIXSELL 

'Ljubav prema šahu se rodila još od malih dana na Braču. Moram priznati da se sjećam prve šahovske garniture koju sam imao, ona je još dandanas živa i ponekad na njoj zaigram. Inače sam po struci matematičar, kažu da je to povezano, ali vidim da tu ima puno ljudi drugih struka. Igranje šaha mi je trenutno jedini hobi koji me najviše opušta. Igram preko interneta, ali sa živim ljudima, ne kompjuterom. Pripremao sam se za ovaj turnir, popravio sam rejting za 100 bodova', ispričao nam je.

Arsen Bauk je saborski zastupnik SDP-a
Patrik Macek/PIXSELL 

Inače, Bauk i njegova dugogodišnja partnericaZorana Rubeša su 2020. dobili kćer Taru.

'Morat ću je upisati u HDZ - preuzela je svu vlast u kući. Ide po stanu i uzima stvari koje joj ne pripadaju', rekao nam je kroz smijeh kad smo ga pitali za kćer.

Osim Bauka, šah su igrali bivši ministar Tomislav Ćorić, voditelj RTL-a Danas Tomislav Jelinčić, ministar Ivan Malenica, pjevač Mile Kekin, nogometaš Bruno Petković i brojni drugi.