Ako je netko od poznatih Hrvatica i Hrvata aktivan na Twitteru, to je onda Jadranka Kosor. Bivša premijerka redovito komentira aktualnosti, a sad se osvrnula na ostavku šefice USKOK-a Vanje Marušić koja je odstupila s dužnosti nakon prometne nesreće koju je početkom prošle godine skrivio njezin službeni vozač.

adranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL 

Neki odlaze s dužnosti nakon prometnih nezgoda službenih vozača, a neki zgaze dijete pa se ustanovi da tri godine nemaju dozvolu, ali ih šef brani da znaju voziti pa ostaju. Šesterostruki kriteriji u državi. Koji to nisu’, napisala je Kosor.


Ovom objavom aludirala je na bivšu ministricu Gabrijelu Žalac koja je u ožujku 2019. bez važeće vozačke dozvole u rodnim Vinkovcima naletjela na djevojčicu i teško je ozlijedila.

Gabrijela Žalac autom je naletjela na djevojčicu
Patrik Macek/PIXSELL 

Iz Vlade su tad rekli da ne mora podnijeti ostavku jer se takva nesreća može svakome dogoditi. Žalac se obratila novinarima i u suzama ispričala da joj je vozačka istekla tri godine ranije te da je premijeru dala svoj mandat na raspolaganje. No Plenković nije prihvatio ostavku.