Pokojna kraljica Elizabeta II. i njezin suprug princ Philip u braku su bili pune 73 godine, sve do njegove smrti u travnju 2021. Njihova ljubav bila je jača je od svih kušnji pa i od navodnog preljuba. Naime, oduvijek su kružile priče da je Philip imao brojne ljubavnice.

Kraljica Elizabeta II. i princ Philip bili su u braku 73 godine
Profimedia 

U petoj sezoni Netflixove serije 'Kruna' mnogi su saznali za jednu ženu s kojom je pokojni Philip navodno imao višegodišnju aferu zbog koje je Elizabeta bila jako zabrinuta. Riječ je o ženi koja je bila bliska cijeloj obitelji - grofici od Mountbattena, Penny Knatchbull.

Od Philipa je bila mlađa 32 godine, a povezala ih je smrti njezine 5-godišnje kćeri koja je preminula od raka bubrega. Utjehu je pronašla u princu, iako je tada bila u braku. Philip je nazivao Penny 'drugom najvažnijom ženom u svom životu' i bili su prijatelji desetljećima, a zbližila ih je i ljubav prema vožnji kočijama.

Princ Philip i Penny Knatchbull navodno su bili ljubavnici
Profimedia 

Penny je često posjećivala princa na njegovu imanju u Norfolku, a bila je jedina osoba koja nije članica kraljevske obitelji, a koju su pozvali na Philipov intimni sprovod. Grofica se udala za kumče vojvode od Edinburgha, Nortona Knatchbulla.

Penny Knatchbull navodno je bila ljubavnica princa Philipa
Profimedia 

Inače, Penny je prvi put srela Philipa na polo meču 1974 kad je imala samo 20 godina i kad se tek krenula viđati sa svojim budućim suprugom koji je bio blizak prijatelj tada princu, danas kralju Charlesu. Norton i Charles zajedno su pohađali prestižni internat Gordonstoun i današnji mu je kralj bio kum na vjenčanju 1979., što je mnogima sad bizarno.

Prije samog vjenčanja Penny je posjetila dvorac Balmoral pa su u to vrijeme mediji pogrešno izvještavali da je ona u vezi s Charlesom. Ipak, do danas je najviše ostala poznata poveznica s drugim članom kraljevske obitelji s kojim se počela povezivati nakon smrti kćerkice, samo dva dana nakon 12. godišnjice braka.

Princ Philip i Penny Knatchbull navodno su bili ljubavnici
Profimedia 

Njezini su posmrtni ostaci pokopani na obiteljskom imanju, a u njezinu je čast osnovan i Dječji fond u borbi protiv raka. Nije poznato je li Philip predložio ideju o dobrotvornoj organizaciji, ali prema kraljevskoj biografkinji Ingrid Seward, prijateljstvo princa Philipa i Penny upravo je usred srcedrapajućeg gubitka počelo cvjetati.

'Philip se sprijateljio s njom kad joj se život počeo raspadati... i potaknuo ju je da počne voziti kočiju', rekla je.

Penny Knatchbull navodno je bila ljubavnica princa Philipa
Profimedia 

U seriji 'Kruna' postoji scena u kojoj Elizabeta traži od Lady Penny da se udalji od njezinog supruga kako ne bi krenule glasine o aferi, a mnogi biografi tvrde da Philip i zanosna plavuša nikad nisu marili za to.