Vjerojatno najpoznatiji bivši vjeroučitelj u Hrvatskoj, kontroverzni mostovac Marin Miletić godinama privlači veliku pozornost, a osim karijere, pod budnim okom javnosti, nalazi se i njegov privatni život.

Veliko je suosjećanje Miletić izazvao kad mu je 2021. godine nakon duge borbe s rakom preminula supruga Danijela s kojom je bio u vezi od drugog razreda srednje škole, kako je ranije otkrio u jednoj od svojih brojnih objava na društvenim mrežama.

Miletić, kojeg na Instagramu prati nešto više od 22 tisuće ljudi, redovito je pisao o supruginoj borbi s bolešću, zloćudnim tumorom mozga i bio joj velika podrška do samog kraja. O supruzi je pisao do njenog posljednjeg dana i dijelio zajedničke fotografije, a njene je posljednje trenutke opisao u objavi u kojoj je 4. rujna prošle godine obavijestio prijatelje i pratitelje da je preminula.

‘Sve je teže disala. Hropci u plućima. Plačemo svi, ali ne očajavamo. Mi smo kršćani. Vjerujemo u život vječni. U ruke sam joj stavio križ svetog Benedikta, Barbara Fujina ga poslala. U jednom trenutku kaže moj brat: pusti je brate, pusti je Tati. Poljubim je u obraz, zagrlim je i kažem: puštam te Onome koji te je stvorio i koji te je meni darovao. I druge sekunde Danijela kratko uzdahne i ispusti besmrtnu dušu našem nebeskom Ocu’, napisao je Miletić tom prilikom.

‘Hvala Ti Bože na mojoj Danijeli. Hvala Ti na životu moje žene, ljubavi moje, srcu srca moga. Hvala ti na majci djece moje. Hvala ti na svemu što smo proživjeli. Hvala Ti Isuse što me učinila boljim čovjekom i kršćaninom. Čekaj me Voljena moja. Čekaj me u stanovima nebeskog Jeruzalema. Čekaj me tamo gdje ću i ja doći kada i mene Krist Kralj pozove s lica ove Zemlje. Čuvat ću nam djecu. I ostat ćemo vjerni Kristu Spasitelju. Drugog puta nema. Čekaj me, Voljena moja’, pisao je tad.

Suprugu nije zaboravio ni kad je preminula te je i dalje dijelio njihove zajedničke fotografije i pisao o njoj.

‘Moja Voljena. Ljubav koja je trajala 24 godine. I ne prestaje ni sada. Danijela je u stanovima nebeskog Jeruzalema. Ljubav nikada ne prestaje’ , pisao je tako uz video koji je objavio nedugo nakon njene smrti. Objavio je čak i snimku s njenog sprovoda, što je izazvalo burne reakcije djela javnosti.

'Gledam u lijes gdje leži tijelo moje Danijele. Ona pak je tamo iza velike rijeke. Mlada i prekrasna. Pleše s Isusom. U potpunom miru i radosti koju ne možemo zamisliti. Stišćem ruke svojih kćeri. Hodamo. Korak po korak. Ali, snažno. Naprijed. Nazad ne ide. Niti nazad može. Gospod priprema za ono što dolazi. Srce je potpuno mirno', napisao je nakon sprovoda na Facebooku.

Osam mjeseci nakon Danijeline smrti, domaće medije preplavile su njegove fotografije sa sadašnjom partnericom, glumicom Kristinom Krepelom.

Kristina-Krepela-i-Marin-Miletic-.jpeg
Robert Gašpert 

Tad se za Story.hr oglasio kratkim komentarom, no nije želio ulaziti u detalje prirode njihova odnosa. 'Kristina posebno čuva svoj privatni život godinama. Ja to jako poštujem. Nemam drugih komentara', kratko je rekao tom prilikom.

Na godišnjicu suprugine smrti, Miletić je javno čestitao rođendan novoj partnerici, što je ponovno izazvalo lavinu negativnih komentara. 'Nije sreća ono što imamo već koga imamo. Neka ti sve, baš sve bude blagoslovljeno, predivna moja. Sretan rođendan’, napisao je Miletić tada.

'Sam nitko ne bi trebao biti..sretno...’, ‘Danas jesi sutra nisi..život leti..živimo dalje za žive, mrtvi su s Bogom’, 'Ne bi smjeli osuđivati što ima snage i čistu savjest da krene dalje... Sve su to individualne situacije, a bojim se da mnogi koji su sada glasni u njegovom osuđivanju, da se nađu u istoj situaciji bili bi ono što sad viču za njega... govorim iz iskustva.., zapravo mu se u dijelu i divim.. ja nemam tu hrabrost’, ‘Neka svak nađe sreću nakon preminulog partnera od srca svima želim. Živjeti u depresiji i konstantnoj boli je užas... Najgore je biti sam pogotovo u starijoj dobi. A naš narod uživa u patnji drugoga... Živite svoj život, a ne tuđi! Budite potpora, a ne uteg oko vrata!’, 'Nju mu ništa neće vratiti, bol će ga pratiti i dalje, ali, i život ide dalje…. Neka se zaljubio, jer bolje je i da ga kćerke vide sretnog, nego depresivnog…. Svoju pokojnu, vjerujem, neće nikada zaboraviti, kćerkama je i dalje njihov tata….a ljubav se dogodila…. Tko smo mi, da osuđujemo?! Pazite, da i sami ne budete osuđeni…. Jer čovjek živi ljubav, a ne pakost, zlobu, koja izlazi iz brojnih komentara….', pisali su Marinovi pratitelji, te ga branili.

S vremenom se par prestao skrivati, a komentari su utihnuli, kako to obično biva.