Osvanule su 17 godina stare fotografije rafting regate na Zrmanji. Sad već davne 2006. na njoj su sudjelovali tadašnji ministri Vlade Ive Sanadera. Pažnju je privukao tadašnji HDZ-ov ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Petar Čobanković na raftingu 2006. godine
ZELJKO LUKUNIC/PIXSELL 

Za njega je rafting, u najmanju ruku, bio velik izazov. Teško je održavao ravnotežu i nekoliko je puta pao u rijeku. Snimljen je kako pokušava izaći iz vode, ali se namučio za to.

Petar Čobanković na raftingu 2006. godine
ZELJKO LUKUNIC/PIXSELL 

Podsjetimo, Čobanković je pravomoćno osuđen u aferi Planinska u kojoj Uskok tereti optuženike da su prodali Fiolićeve zgrade u Planinskoj Ministarstvu regionalnog razvoja po znatno uvećanoj cijeni. Prema optužnici šteta za državu iznosi punih 38 milijuna kuna. Od toga je u džepu bivšeg premijera Ive Sanadera završilo oko 17,5 milijuna kuna dok su dvije Fiolićeve tvrtke zaradile oko osam milijuna kuna, piše 24sata.

Čobanković je priznao da je pomagao Sanaderu u primanju mita pri kupovini zgrade. Bio je osuđen na godinu dana zatvora, no u zatvoru nikada nije bio. Nagodio se s Uskokom pa je za kaznu odgulio četiri tone krumpira u pučkoj kuhinji.

Petar Čobanković je zatvorsku kaznu odslužio u pučkoj kuhinji
Marko Mrkonjic/PIXSELL 

Naravno, nisam ja to osobno sam ogulio. Prvo svoje obavi stroj, a onda pomoćna kuharica i ja popravljamo, nekada uskoče i drugi. Luka je bilo manje. Jednom sam očistio 50 kg bijelog luka koji nam je došao u donaciju, jer to nitko drugi nije htio raditi, pa su mi rekli da sam stručnjak za čišćenje bijelog luka. Bitna stvar bila je i usitnjavanje ostataka kruha za mrvice. Kazala je glavna kuharica da sam bio stručnjak za mrvice’, ispričao je 2014. za Slobodnu Dalmaciju.