Bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i bivša kninska gradonačelnica, Josipa Čulina, stigla je pred optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda koje treba raspravljati o optužnici za sređivanje državnih ispita i nezakonito zapošljavanje.

Josipa Čulina stigla je na sud
JURICA GALOIĆ/PIXSELL 

Ipak, sudsko optužno vijeće se odgađa zbog toga što je jedan od branitelja jučer otkazao punomoć. Nadaju se da će u lipnju početi s novom raspravom, piše N1.

'Poštujem domovinu i institucije, odazvat ću se na sve i aktivno ću sudjelovati. Ono što imam prvo ću reći tamo. Bit ću aktivna. Čuli smo puno mišljenja i komentara. Sigurno je da ću govoriti istinu, a istina će nas osloboditi', rekla je novinarima Josipa Čulina.

Josipa Čulina stigla je na sud
JURICA GALOIĆ/PIXSELL 

Na sudu se pojavila u pratnji odvjetnika, a nosila je crno odijelo i bež štikle te je imala sunčane naočale. Inače, Josipa više nije Rimac jer je vratila djevojačko prezime nakon što se nedavno razvela od supruga Danijela Rimca. Za njega se udala kad je imala 20 godina, a par je dobio kćer Katju.

Josipa Rimac se razvela i vratila djevojačko prezime Čulina
Robert Anić/PIXSELL 

Podsjetimo, Josipa je osumnjičena zbog korupcije i u aferi Vjetroelektrane. U rujnu 2020. izašla je iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je nakon uhićenja zbog sumnji u korupciju provela četiri mjeseca.

Josipa Rimac se razvela i vratila djevojačko prezime Čulina
Hrvoje Jelavić/PIXSELL 

Osim što je 'odležala' četiri mjeseca u zatvoru, vrijeme je pametno iskoristila pa je napisala knjigu 'Mater i ćaća pet kćeri', a istu je posvetila majci koja je preminula od koronavirusa.