Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se na svom službenom Facebook profilu pohvalila kako je vikend provela s prijateljicama u Hercegovini.

'Hodočašće Gospi u Međugorje, uz molitvu za obitelj, prijatelje i Domovinu! Predivan vikend s prijateljicama u prekrasnoj Bosni i Hercegovini’, stavila je u opis objave.


Podijelila je čak 20-ak fotografija koje su u brzom roku skupile hrpu lajkova i komentara.

Predivna! Kao curica ‘, ‘Svaka vam čast, nisam osoba koja se zanosi izgledom, ali vi izgledate odlično, i lijepo i zdravo. Koja razlika…’, ‘Predivna i meni jako draga’, pisali su joj.

Podsjetimo, Kolinda je bila hrvatska predsjednica od 2015. do 2020. Najveća podrška joj je suprug Jakov kojeg je upoznala 1989. godine.

Kolinda Grabar-Kitarović i Jakov Kitarović u braku su od 1996. godine
Profimedia 

Vjenčali su se 1996. u Bakru u crkvi Svetog Andreja te imaju dvoje djece. Kći Katarina rodila se 2001., a sin Luka dvije godine kasnije.

Iako se Jakov prije Kolinde učlanio u HDZ, o politici nije gotovo nikad javno govorio, a Kolinda je to istaknula u jednom intervjuu.

Kolinda Grabar-Kitarović i Jakov Kitarović u braku su od 1996. godine
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Njegova uloga bila je isključivo protokolarna. On je to jako dobro odrađivao. Dolazio je na Pantovčak jedino kad je imao protokolarne obaveze. Jakov spada među supružnike koji se nikada nisu miješali u posao. Nikada nije pokušavao ni kadrovirati, ni politizirati. Ni komentirati. Bio je uljudan, ljubazan, kulturan i komunikativan domaćin. A isto je tako bio uljudan i ljubazan kad je i mene pratio na onim putovanjima gdje je bio pozvan. Uvijek se jako dobro snalazio u uglavnom ženskom svijetu supružnika. Tako je bilo i dok sam bila veleposlanica u Washingtonu’, rekla je svojedobno za Jutarnji list.