Nije dugo trebalo da bivša premijerka Jadranka Kosor objavi novi status na Twitteru.

Nepodnošljivo je gledati kako, na svečanoj sjednici Gradske skupštine, predstavnici Vlade i Sabora ne plješću Mireli Čavajdi koja je proglašena Zagrepčankom godine. Muškarci koji ne plješću majci koja je prošla pakao iskušenja i kojoj drhti glas’, napisala je.


‘A Ustavni sud je u ožujku 2017. naredio Saboru i Vladi da u roku dvije godine donesu novi zakon o pobačaju, istaknuvši da se abortus ne smije zabraniti. Ali nisu! Svoj posao nisu radili, ignorirali su U.sud, a danas ne plješću M.Čavajdi. Kakvo licemjerje!’, dodala je u drugoj objavi.


Komentara nije nedostajalo.

'Strašno. Sram ih može biti', napisao je jedan korisnik, a Kosor mu je odgovorila: 'Bijes čovjeka obuzme'.


Podsjetimo, jučer su na sjednici Gradske skupštine gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Skupštine Joško Klisović uručili priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, a nagradu Zagrepčanka godine dobila je Mirela Čavajda.

Mirela Čavajda dobila je nagradu Zagrepčanka godine
LUKA STANZL/PIXSELL 

Kako se navodi u obrazloženju, Čavajda je dobitnica nagrade jer su okolnosti vezane uz njezin prekid trudnoće zbog zloćudnog tumora bebe u proljeće prošle godine temeljito potresle društvo.

Ovu bih nagradu prije svega posvetila svom sinu Grgi, koji će u mom srcu živjeti vječno, i svim majkama i obiteljima koji su pognute glave i šutke prošli kroz možda najteže trenutke u svojim životima ili će ih tek proći. Neka od sada bude lakše svima’, poručila je Čavajda.